16. května 2019 • 12:33

Plzeň má druhou posilu, přichází Kalvach: Chtěl bych hrát s Hrošovským

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň ještě před koncem sezony oznámila druhou letní posilu. Kádr aktuálně druhého celku FORTUNA:LIGY a účastníka Ligy mistrů posílí Lukáš Kalvach. 23letý záložník přichází ze Sigmy Olomouc, se západočeským klubem podepsal tříletou smlouvu. Obhájce ligového titulu už do týmu s předstihem získal také zkušeného křídelníka Adama Hlouška.



Plzeň měla o mladého středního záložníka zájem delší dobu, o chystaném transferu už informoval deník Sport. Ve chvíli, kdy Sigma vypadla se Zlínem z nadstavbové skupiny o Evropu, klub přestup oficiálně potvrdil.

„Před zápasy evropských pohárů jsme nechtěli, aby byl kádr oslaben. Západočeský klub přesto ve svém zájmu nepolevil a sám Lukáš vyjádřil přání jít za novou výzvou v podobě angažmá u letošního účastníka Ligy mistrů,“ uvedl na klubovém webu manažer sportovního úseku Ladislav Minář. 

Kalvach vidí v novém angažmá ideální příležitost, jak se výkonnostně posunout. „Vážím si toho, že si mě Viktorka vybrala. Plzeň je velký klub, má kvalitní hráče a dobré zázemí. Teď už bude vše záležet jen na mně. Beru to jako velký krok v mé kariéře, určitě to bude výkonnostní posun. Už se těším na nové spoluhráče, realizační tým a na celou přípravu,“ uvedl pro web Viktorie nadějný středopolař.

Čeká ho boj s velkou konkurencí. „Viktoria má kvalitní kádr, ale myslím si, že když zapadnu a vše nám bude jako týmu fungovat, tak budeme pořád útočit na ty nejvyšší příčky. O místo v sestavě se budu muset porvat, je tu spousta kvalitních středních záložníků, například takový Patrik Hrošovský patří k těm nejlepším v lize a rád bych si s ním zahrál,“ dodal.

Plzeň hráče sledovala delší dobu a je přesvědčená o tom, že jí nová posila pomůže. „Jde o vynikajícího hráče s velkými předpoklady a doufáme, že je v Plzni naplno prokáže. Lukáš Kalvach byl v našem hledáčku už delší dobu a svou výkonností náš zájem v podstatě jen potvrdil. Navíc díky svému charakteru na hřišti i mimo něj může být dobrým příkladem pro další mladé hráče v Plzni,“ vyjádřil se k posile generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Po zkušeném Adamu Hlouškovi z Legie Varšava je Kalvach druhým hráčem, který v létě rozšíří kádr aktuálně druhého týmu FORTUNA:LIGY. V lize dosud odehrál 59 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal tři asistence.

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 4:0. Viktoria oplatila hostům demolici a má jisté předkolo LM
Video se připravuje ...

Horňák: Nic jsme nevypustili, vždyť hráči hrají o další pobyt ve Spartě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud