11. června 2019 • 15:55

Boj o Čoliče. V Karviné mu vypršela smlouva, chce ho nováček z Budějovic

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Česku odkopal pouze dvě sezony, přesto o něj začíná být tahanice. Obránce Benjamin Čolič dosud oblékal dres Karviné, ve které patřil mezi vůbec nejvytěžovanější hráče. Slezský klub by sedmadvacetiletého zadáka rád udržel, o hráče z Bosny a Hercegoviny má ovšem podle informací serveru iSport.cz velký zájem i prvoligový nováček z Českých Budějovic.



Spolehlivost, kvalitní silové i běžecké dispozice. Takové vlastnosti v sobě snoubí Benjamin Čolič, jenž se v první lize etabloval coby stabilní obránce, o kterého se mužstvo může opřít. Jeho budoucnost je ovšem v tuhle chvíli nejasná.

V Karviné, jejíž dres obléká od léta 2017, kdy přišel z Olimpiku Sarajevo, mu totiž po sezoně vypršela smlouva. Klub má eminentní zájem o pokračování spolupráce, na stůl proto položil návrh na dvouleté prodloužení kontraktu. Není ovšem jediný, kdo by chtěl mít zkušeného obránce ve svých řadách.

Karviná - Jihlava: Šulc padá ve vápně po zákroku Čoliče, ale sudí píská proti hostům!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Podle informací portálu iSport.cz by Čoliče do svých barev rád získal i nováček z Českých Budějovic. Ten po návratu do elity pracuje na zkvalitnění kádru a jedním z dílků mozaiky by mohl být právě bosenský zadák. Vyloučit při tom nelze ani přesun na jinou adresu v rámci tuzemské nejvyšší soutěže. S ohledem na to, že se přípravy prvoligových celků postupně rozjíždějí, by mohlo být jasno v nejbližších dnech.

Čolič má za sebou ročník, ve kterém patřil mezi základní stavební kameny karvinského mužstva. Ačkoli Slezané napříč ročníkem vystřídali hned trojici trenérů, postupně Romana Nádvorníka, Norberta Hrnčára a Františka Straku, držel si rodák ze Sarajeva pevné místo v základní sestavě.

Celkem včetně nadstavby a úspěšné baráže s Jihlavou zvládl 30 utkání, s výjimkou jediného coby člen základní sestavy.

FOTBALOVÉ PŘESTUPY ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud