Jakub Dvořák
14. června 2019 • 17:03

Hazardovo uvítání? 50 tisíc fanoušků! Teď chceme Mbappého, křičeli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Beckham, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale a nyní Eden Hazard. Tradice Realu Madrid s hvězdnými„Galáctictos“ z anglické Premier League pokračuje. Belgická posila z Chelsea za 100 milionů eur (2,5 miliardy korun) se ve čtvrtek poprvé představila v bílém dresu. A bylo to terno – na Santiago Bernabéu dorazilo přes 50 tisíc fanoušků.



Od tří hodin odpoledne se začaly tvořit fronty. Jak už je zvykem, hvězdné posily se ve Španělsku vítají ve velkém stylu. V půl osmé večer to vypuklo: natěšených 50 tisíc fanoušků na tribunách napjatě čekalo, kdy už se Eden Hazard poprvé ukáže v královském dresu.

„Velmi významný den pro náš klub,“ promluvil k obecenstvu prezident Florentino Pérez. „Přichází úžasný hráč, který předvádí velké věci. Legenda o Realu musí nadále pokračovat. A k tomu potřebujete mít ty nejlepší na světě,“ dodal Pérez.

 Nejdražší posily v historii Realu

 1. Gareth Bale (2013) 2,58 miliard korun
 2. Eden Hazard (2019) 2,58 miliard korun
 3. Cristiano Ronaldo (2009) 2,4 miliardy korun
 4. Zinédine Zidane (2001) 1,98 miliard korun
 5. James Rodríguez (2014) 1,9 miliard korun

 * Ceny jsou uvedeny podle
specializovaného serveru Transfermarkt

Nadšení fanoušci aplaudovali. A na chvíli slavnostní okamžik narušili pokřikováním „Teď chceme Mbappého!“ Ponoukly je k tomu spekulace posledních dní, kdy se ve španělských médiích objevovaly zprávy, že by se francouzský křídelník nebránil odchodu z PSG. Není tajemstvím, že Real je jeho vysněným klubem. A Mbappé je zase vytouženou posilou všech fanoušků „bílého baletu“. Jednalo by se o dokonalé spojení…

Novou hvězdu Realu to však nerozházelo. „Děkuji, pane prezidente,“ navázal Hazard. „Být zde bylo mým snem už od dětství. Hodně to pro moji rodinu znamená. Jsem z toho naměkko, ale víc než moje maminka ne,“ usmál se.

Po splnění mediálních povinností se už belgický reprezentant poprvé v životě převlékl do bílého dresu a vydal se udělat kolečko po trávníku. Přes 50 tisíc fanoušků skandovalo jeho jméno. „Moc vám děkuji,“ reagoval ve španělštině. „Hala Madrid!“ dodal. To madridské publikum slyší rádo. Před deseti lety se podobně uvedl Cristiano Ronaldo, na kterého se ale přišlo podívat ještě o dvacet tisíc fanoušků více. Pouze na brazilského záložníka Kaká přišlo v Madridu víc lidí než na Hazarda.

„Ale zatím ještě Galáctico nejsem,“ ubezpečil novináře. „Budu se jím snažit jednou stát. Teď jsem stále Eden Hazard. Chci se stát nejlepším hráčem na světě, ale nejdřív chci, abychom byli nejlepší na světě jako klub a vyhrávali trofeje. To je můj prvotní cíl, se kterým jsem do Realu přišel,“ pokračovala historicky druhá nejdražší posila týmu.

Co však všechny fanoušky na stadionu překvapilo, že Hazard oblékl dres bez čísla. „Jeho“ oblíbená desítka v týmu není volná. Nosí ji poslední vítěz Zlatého míče Luka Modrič. „Už jsem Luku kontaktoval přes Matea Kovačiče, zda by mi ji uvolnil, ale prý ne,“ smál se Hazard. „Pro mě není číslo podstatné, důležitý je znak, který na dresu nosíte,“ doplnil už vážným tónem.

Největší návštěvy na představení posil

 1. Cristiano Ronaldo (Real, 2009) 75 000
 2. Diego Maradona (Neapol, 1984) 65 000
 3. Zlatan Ibrahimovic (Barcelona, 2009) 60 000
 4. Neymar (Barcelona, 2013) 57 000
 5. Kaká (Real, 2009) 55 000
 6. Eden Hazard (Real, 2019) 50 000

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud