17. června 2019 • 14:19

Dvě velké posily pro Boleslav. Má přijít Budínský a z Anglie Pudil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výraznou posilu by měli v nejbližších dnech získat fotbalisté Mladé Boleslavi. S účastníkem nadcházející kvalifikace Evropské ligy dnes začal letní přípravu na novou sezonu levý obránce a bývalý reprezentant Daniel Pudil, který naposledy působil v anglickém druholigovém Sheffieldu Wednesday. Středočeši dolaďují i příchod záložníka Lukáše Budínského z Karviné.



Pudil se vloni v listopadu vrátil do reprezentace, byť do zápasu nezasáhl. V Sheffieldu naposledy nastoupil v prosinci a po sezoně mu vypršela smlouva. Mladoboleslavští by ho měli získat jako volného hráče a podle klubového webu s ním momentálně řeší podmínky dvouletého kontraktu. V české lize by se bývalý hráč Liberce, Blšan či Slavie objevil po 11 letech.

Další posilou týmu, který si v nadstavbě v kvalifikačním utkání o Evropu v Ostravě vybojoval start ve 2. předkole Evropské ligy, by se měl stát Budínský. Sedmadvacetiletý záložník patřil k hlavním oporám Karviné, za kterou dal v uplynulé sezoně devět ligových branek.

Z druholigové Jihlavy získala Mladá Boleslav útočníka Jiřího Klímu. Dvaadvacetiletý hráč se jednou gólově prosadil i v neúspěšné baráži proti Karviné. Z třetiligového Benešova přišel devatenáctiletý záložník Petr Hampl, ze Slavie pak mladíci Jonas Auer a Michael Hönig.

Z hostování v německém Aue se vrátil Jan Král a ze Slovácka Jaroslav Diviš. Později se do přípravy z různých důvodů zapojí nejlepší střelec uplynulé ligové sezony Nikolaj Komličenko, Muris Mešanovič, Michal Hubínek, Alexej Tatajev a další navrátilec z hostování Jakub Rada.

Svěřenci trenéra Jozefa Webera nastoupí v přípravě k prvním zápasům v sobotu na turnaji v Benátkách nad Jizerou.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud