20. června 2019 • 19:12

Přetahovaná o Neymara. Real už podal nabídku, hráč chce zpět domů

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký návrat, nebo pikantní přestup k rivalovi? Budoucnost Brazilce Neymara je nejistá, o útočníka PSG ale podle zahraničních médií mají zájem oba španělští giganti. Barcelona i Real. „Bílý balet“ už měl dokonce podat nabídku, sám hráč by ovšem radši zamířil zpět na Nou Camp. A o jeho návrat prý stojí i Lionel Messi.



PSG za extravagantního forvarda v létě 2017 dalo téměř šest miliard korun, Neymar se stal nejdražším hráčem fotbalové historie. Velká očekávání ale naplnil jen částečně.

Pařížský celek sice dvakrát suverénně vyhrál francouzskou ligu, v Champions League však měl k vysněnému triumfu pokaždé hodně daleko. Neymar se navíc každý rok na jaře zranil a mužstvu v klíčové fázi sezony nepomohl.

A přibývaly i další problémy. Po prohraném finále národního poháru s Rennes sedmadvacetiletý Brazilec letos v květnu udeřil fanouška soupeře, za urážku rozhodčích po osmifinále Ligy mistrů zase dostal od UEFA třízápasový distanc. K tomu všemu ještě obvinění ze znásilnění nebo zmrazení majetku v Brazílii kvůli sporu o dlužné daně.

Je toho dost, že?

I proto se šéf PSG Násir Chelajfí nechal slyšet, že podobné výstřelky a nezodpovědné chování už hráčům nebude tolerovat. A svou největší star by v případě adekvátní nabídky zřejmě byl ochotný pustit.

Neymar se zranil během přípravného utkání s Katarem
Neymar se zranil během přípravného utkání s Katarem

Podle španělského deníku mundodeportivo.com už zájem o Neymara projevil Real Madrid. „Bílý balet“ je údajně ochotný zaplatit až 130 milionů euro (zhruba 3,3 miliardy korun). Klubový šéf Florentino Peréz prý pro Brazilce má slabost, získat ho zkoušel už v roce 2013.

Tenkrát ho ale nakonec předběhla Barcelona, což by se letos klidně mohlo opakovat. Neymar v Katalánsku po boku Messiho a spol. zářil, v roce 2015 mimo jiné pomohl i k vítězství v Lize mistrů. 

A právě Messi podle serveru El Mundo už žádal šéfa Barcy Josepa Bartolemea, aby bývalého parťáka přivedl zpět. „Kdo by si s hráčem jako je Neymar nechtěl zahrát,“ přidal Luis Suárez , další klíčová postava aktuálního španělského mistra.

Co je nejdůležitější, sám útočník by se návratu nebránil, angažmá v Paříži si asi sám představoval jinak. Bossovi Chelajfímu prý dokonce poslal SMS s prostým sdělením: „Už tady nechci hrát. Chci se vrátit domů, nikdy jsem neměl odcházet,“ citoval Neymarovu textovku deník Mundo Deportivo.

Bude se tedy Brazilec po dvou letech ve Francii stěhovat zpět do Španělska? A kam to případně bude?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud