24. června 2019 • 09:55

Karviná posiluje! Přichází Hanousek a útočník Petráň z Pardubic

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Marek Hanousek (27) a útočník Michal Petráň (26) posílí tým MFK Karviná. Hanousek přichází z Dukly Praha, Petráň z druholigových Pardubic. V týmu Františka Straky se pokusí nahradit odcházející opory Lukáše Budínského a Tomáše Wágnera, kteří přestoupili do Mladé Boleslavi.



„Nezbývá nám než respektovat rozhodnutí Marka Hanouska přestoupit do Karviné,“ potvrdil Pavel Vandas, ředitel Dukly Praha na klubovém webu, dřívější informace iSport.cz o možném Hanouskově přesunu. „Chce i nadále měřit své síly se soupeři v první lize. Od našeho klubu i přesto v posledních dnech dostal nabídku k pokračování, ale rozumíme jeho sportovním ambicím a v tomto směru nemůžeme ligovému klubu konkurovat.“

Marek Hanousek odehrál 176 prvoligových zápasů, vstřelil 14 gólů a na 9 nahrál. Kromě krátkého angažmá v Plzni (2012-14) odehrál celou profesionální kariéru v Dukle. Nosit tam i kapitánskou pásku. „Je to bohužel jeden z hráčů, u kterého se zaspalo a otálelo s prodloužením smlouvy během poslední sezony a odchází z Dukly zadarmo. Osobně mě jeho odchod vážně mrzí,“ dodal Vandas.

Útočník Michal Petráň zdaleka tolik zkušeností s elitní soutěží nemá. Odchovanec Chrudimi odehrál osm zápasů za České Budějovice. V posledních pěti sezonách nasázel za Pardubice 40 gólů. „Od Michala si samozřejmě slibujeme kvalitu v ofenzivě, je to útočník, takže by měl střílet góly,“ řekl Lubomír Vlk, sportovní ředitel Karviné.

Kluby se domluvily na ročním hostování s opcí. „Karviná o mě projevila zájem a mám radost. Přestože jsem byl v Pardubicích spokojený, chtěl jsem se posunout výš,“ Michal Petráň pro klubový web.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud