6. července 2019 • 13:52

Jablonec shání stopera. Z Liberce láká Karafiáta, toho může nahradit Chaluš

Autor: mik, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Hovorka s jmenovcem Lischkou prodáni do pražských „S“, David Štěpánek dlouhodobě mezi rekonvalescenty a Jakub Jugas s Vojtěchem Kubistou aktuálně na marodce. Taková situace nyní panuje u jabloneckých stoperů, proto čtvrtý tým uplynulé sezony FORTUNA:LIGY intenzivně shání posilu. Podle informací iSport.cz byl v hledáčku Severočechů opavský Jaroslav Svozil, jednání však ztroskotala na přestupové částce. Další na řadě? Ondřej Karafiát z konkurenčního Liberce! Toho by ve Slovanu mohl nahradit Matěj Chaluš ze Slavie.



Jde o jasnou jabloneckou prioritu těchto dnů: velmi rychle sehnat stopera, protože k dispozici je momentálně pouze Tomáš Břečka. „Potřebujeme ho, ale problém je, že na to máme krátkou dobu,“ přiznal sám trenér Petr Rada.

Koho si vyhlédl? Jedničkou byl opavský Jaroslav Svozil, který ve své první pořádné ligové sezoně v dresu nováčka předváděl velmi solidní výkony. Nebylo tak překvapením, že 25letý stoper vzbudil zájem movitějších celků. Nebýt vysoké cenovky (podle informací Sportu přes deset milionů korun), SFC by o svou oporu již pravděpodobně přišel.

Právě z tohoto důvodu v tomto týdnu ztroskotala jednání s Jabloncem, jenž se tak musí poohlížet jinde. Pikantní je, že čtvrtý klub předchozího ročníku podle všech indicií zaměřil svou pozornost na kádr regionálního rivala z Liberce.

Vytipovanou náhradou by měl být Ondřej Karafiát, který je ještě o rok mladší než Svozil. Konstruktivní obránce patří poslední tři sezony do základní sestavy Slovanu a jinak tomu nemělo být ani v novém ročníku. V páteční generálce proti Dynamu Moskva (0:1) však vůbec nenastoupil, ve středu obrany vedle sebe hráli Taras Kačaraba s Kamsem Marou.

Pokud by k transferu opravdu došlo, sešel by se Karafiát v mužstvu s Janem Sýkorou, se kterým na jaře bojoval o evropské poháry v dresu Liberce.

Jablonec prý uvažuje i o zkušeném Jánovi Ďuricovi. Někdejší slovenský reprezentant působil na jaře v Dukle, po sestupu do druhé ligy v pražském celku skončil.  Jasno by mělo být již o víkendu.

Pokud Karafiát z Liberce odejde, mohl by jeho místo zaujmout Matěj Chaluš. Kapitán reprezentace do 21 let je už dva roky hráčem Slavie, ale do jejího kádru se zatím neprosadil. Poslední dvě sezony strávil na hostování v Mladé Boleslavi a Příbrami, jejímž je odchovancem. Nový trenér Slovanu Pavel Hoftych navíc Chaluše dobře zná z dob svého působení u mládežnických reprezentací.


Vše o Jablonci čtěte ZDE »

Exsparťan Hovorka v dresu rivala: O zájmu Slavie jsem věděl delší dobu
Video se připravuje ...

Osobnost ligy Tomáš Hübschman: Měli jsme na víc. Pro pokračování kariéry jsem měl tři motivy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud