5. července 2019 • 21:07

Deli řeší budoucnost ve Slavii. Tvrdík chce, aby ho přemluvili fanoušci

Autor: jon, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slavii si ho zamilovali, on si zamiloval Slavii. Teď se Simon Deli rozhoduje, zda u českého mistra vydrží a v létě se popere o účast v Lize mistrů. Vytáhlý stoper a jeden z lídrů kabiny má na stole nabídku od Slavie, zároveň uvažuje o odchodu do zahraničí. Naposledy se mluvilo o zájmu skotského Glasgow Rangers, podle informací iSport.cz do hry přibyly i belgické Bruggy. "Pomozte nám ho přesvědčit, ať nám pomůže do Edenu vrátit Ligu mistrů," vyzval slávistické příznivce na Twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík.



Delimu vyprší kontrakt ve Slavii v červnu 2020, obě strany řeší, jak bude vypadat další spolupráce. 27letý stoper z Pobřeží Slonoviny má ve smlouvě výstupní klauzuli ve výši 2,5 milionu eur (necelých 64 milionů korun). Ozval se skotský Glasgow Rangers, který ale nechtěl zaplatit určenou částku najednou, proto zatím z dohody sešlo. Nicméně situace se mohla v posledních dnech změnit. O Deliho se podle informací iSport.cz zajímají i Bruggy, druhý celek loňského ročníku belgické ligy.

"V těchto hodinách a dnech se náš fotbalový bůh, Simon Deli, chce rozhodnout, jestli přijme nabídku Slavie, nebo půjde za jinou výzvou," přiznal prostřednictvím sociální sítě šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Slavia ale o svůj klenot nechce přijít. "Pomozte nám ho přesvědčit, ať nám pomůže do Edenu vrátit Ligu mistrů. A že bez něj si Slavii již ani neumíme představit. Napište mu i Vy, prosím," vybídl Tvrdík k netradiční akci klubové příznivce.

Deli měl zásadní podíl na veleúspěšné sezoně, kdy Slavia získala titul i domácí pohár a výtečně reprezentovala v Evropské lize. S Michaelem Ngadeuem vytvořil funkční stoperskou dvojici, která celému mužstvu ohromně pomáhala. Vyniká perfektní technikou, přehledem, rozehrávkou, nebojí se netradičních řešení. Brzdila ho častá zranění, nicméně za uplynulý ročník odehrál 36 zápasů, nejvíc za svou pětiletou éru v klubu.

Kolem něj i Ngadea krouží zájemci, Slavii by jejich odchod výrazně oslabil. Zvlášť, když ji ve druhé polovině léta čeká náročná kvalifikace o Ligu mistrů, kam se klub chce za každou cenu dostat.

Slavii už opustil Miroslav Stoch, ale naopak Tomáše Součka se podařilo udržet. Velkým překvapením je angažování Nicolae Stancia, který ještě na podzim střílel branky ve Spartě. Teď vedení klubu vyvíjí maximální úsilí, aby udrželo i klíčového stopera.

Vše o Slavii čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud