16. července 2019 • 07:43

Ngadeu končí ve Slavii!? Tvrdík popsal divoký útěk: Odešel jako uličník!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou Slavii opouští další klíčový obránce. Po Simonu Delim, který zkraje července přestoupil do Brugg, zřejmě končí v kádru úřadujících mistrů také Michael Ngadeu. Odchod 28letého kamerunského stopera potvrdil v nočních hodinách na svém twitterovém účtu i předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Celou a zřejmě hodně divokou anabázi nesl hodně nelibě. Kam přesně má ale jeden ze strůjců letošního sešívaného "doublu" a tažení Evropskou ligou, kde Slavia dokráčela až do čtvrtfinále, namířeno, neprozradil. Pravděpodobná je, stejně jako u Deliho, Belgie!



O odchodu Ngadeua se v předchozích dnech čile spekulovalo a vypadalo to, že pilíř obranných řad v Edenu, kde působí od roku 2016, setrvá. V noci z pondělí na úterý pár hodin po půlnoci ale situace nabrala rychlý spád.

Ngadeu, který po vypadnutí z Afrického poháru národů pobýval dva týdny na dovolené doma v Kamerunu, místo prodloužení kontraktu ve Slavii míří do jiného klubu.

DEBATA SPORTU: Jak Slavia nahradí Deliho a Ngadea? A měla situaci vyřešit jinak?
Video se připravuje ...

"Simon odešel jako legenda, Michael jako uličník. Písemně odsouhlasená smlouva hráčem a agentem. Přílet hráče na slavnostní podpis. V noci místo oznámeného přespání útěk do Belgie. Byli jsme jen vyjednávací páka na vyšší kontrakt. Tohle nedůstojné divadlo si klub nezasloužil, Míšo," napsal slávistický šéf Tvrdík na svůj oficiální twitterový účet.

Ngadeu má ve smlouvě, která vyprší za rok, výstupní klauzuli. V minulých týdnech se o jeho služby ucházel Gent, jenž byl také připraven zaplatit za něj požadovaných 115 milionů korun.

Už 10. července zamířil také do Belgie jeho velký parťák Simon Deli. Sedmadvacetiletý stoper z Pobřeží slonoviny přestoupil do Brugg, které aktivovaly jeho výstupní klauzuli ve smlouvě s Pražany v údajné výši 2,5 milionu eur (64 milionů korun). V novém působišti podepsal Deli podle klubového webu tříletý kontrakt.

Ngadeu přišel do Edenu v květnu 2016 z rumunského celku FC Botosani. Předloni se Slavií, se kterou kromě minulé sezony získal titul už v ročníku 2016/2017, prodloužil smlouvu do června 2020. Letos v lednu se o něj zajímal anglický Fulham, ale z přestupu do anglické ligy nakonec sešlo.

Na pozici Ngadeua mají sešívání k dispozici momentálně ještě Ondřeje Kúdelu, Davida Hovorku a Michala Frydrycha, který v posledních letech nastupoval spíš zprava. Stopera zvládne také univerzál Alex Král.

"Nahradit Míšu je sci-fi," nechal se už v pátek slyšet kouč Jindřich Trpišovský, když spekulace o odchodu 190 centimetrů vysokého obránce vrcholily.

Vše o Slavii čtěte zde ›››

Slavia doufá, že udrží Ngadeua. Je to na něm, říká Trpišovský
Video se připravuje ...

Odchod Ngadea je na spadnutí. Tvrdík o obchodech s Jabloncem: Pelta je tvrdý vyjednavač
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud