18. července 2019 • 12:49

De Ligt na pět let podepsal v Juventusu: Italské umění obrany mě fascinuje

Autor: vma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh přestupu Matthijse de Ligta z Ajaxu do Juventusu se definitivně uzavřel. 19letý stoper a nizozemský reprezentant podepsal v Turíně smlouvu na pět let. Italský klub vyjde na 75 milionů eur (1,9 miliardy korun), dalších 10,5 milionu euro dostane agent.



„Je smutné, že odcházím z Ajaxu. Strávil jsem v něm deset let v mládežnických týmech, pak tři roky v áčku, ale naneštěstí přišel čas udělat další krok dopředu,“ řekl v rozhovoru pro televizi nizozemského celku De Ligt, o kterého se také například zajímaly Barcelona, Paris St. Germain nebo Manchester United.

„Ale mě vždycky fascinovalo italské umění obrany,“ vysvětlil, proč si zvolil zrovna Juventus. „Spousta hráčů měla za vzory někoho z Itálie: Maldini, Baresi, Nesta, Cannavaro, Scirea a mohl bych pokračovat. A já si způsob italského bránění zamiloval,“ prohlásil De Ligt.

Zdravotní prohlídku úspěšně absolvoval už ve středu, na podpis smlouvy se ale fanoušci Juventusu museli vyspat. Oficiální oznámení příchodu Matthijse de Ligta nechal turínský velkoklub na čtvrteční ráno.

„Juventus oznamuje dohodu s Ajaxem o získání registračních práv na Matthijse de Ligta. Dohoda byla dosažena za 75 milionů eur (1,9 miliardy korun) splatných v pěti letech,  dodatečné náklady jsou 10,5 milionu eur (270 milionů korun),“ oznámili Italové na webu.

„Dodatečnými náklady“ se myslí odměna pro agenta Mina Raiolu, který přestup kapitána Ajaxu z poslední sezony na sever Itálie vyjednal.

Juventusu se mladý a kvalitní stoper hodí. Andrea Barzagli po uplynulé sezoně ukončil kariéru a další stálice Leonardo Bonucci a Giorgio Chiellini jsou už zkušení třicátníci. A s mladíkem počítají – podepsal smlouvu na 5 let.

19letý stoper, který rozhodujícím gólem v dresu Ajaxu vyřadil Juve z posledního ročníku Ligy mistrů, byl v Itálii od úterního večera, během středy absolvoval zdravotní testy a rozdal první podpisy dychtivým fanouškům.

„Je to pro něj nejlepší volba. Je důležité, aby obránce šel do Itálie. Může se tu stát nejlepším na světě. Teď je nejlepší mladý bek na světě, a potřebuje trochu času, aby ukázal, že je nejlepší i na vyšší úrovni,“ prohlašoval před zdravotním střediskem Juventusu agent Mino Raiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud