18. července 2019 • 12:55

Výzva pro brankářskou naději! Horníček přestoupil z Pardubic do Bragy

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je považován za jednoho z nejtalentovanějších českých brankářů současnosti. Teprve sedmnáctiletý Lukáš Horníček bude své dovednosti nově rozvíjet v zahraničí, na hostování s opcí totiž přestoupil do portugalské Bragy.



V tuzemských podmínkách se jedná o výjimečný transfer. Z druhé ligy až do Bragy, to rozhodně není obvyklé. Tenhle veletoč má za sebou mladý gólman Lukáš Horníček. V etablovaném portugalském klubu bude hostovat, Braga navíc disponuje následnou opcí.

„Děkujeme Lukášovi a jeho mamince za důvěru, Pardubicím potom za férové a seriózní jednání,“ uvedl hráčův agent David Zíka ze společnosti Global Sports.

O Horníčka byl zájem z více stran, přednost ale dostala právě Braga. Talentovaný gólman začal s prvním týmem Pardubic trénovat už v šestnácti letech, v květnu se pak ukázal na evropském šampionátu hráčů do 17 let.

Za áčko Pardubic odchytal několik přípravných zápasů, druholigový start už ovšem nestihne. Z východu Čech se odrazil přímo do světa velkého fotbalu, v Braze, která v uplynulé sezoně obsadila čtvrtou příčku a v roce 2011 hrála dokonce finále Evropské ligy, může dál pracovat na svém rozvoji.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud