Jan Vacek
1. srpna 2019 • 13:00

Zástupci Remeše v Praze jednali o Tettehovi. Dohoda je ale daleko

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodu sezony nemá místo v základní sestavě Sparty, ve třech duelech vstřelil pouze jeden gól. Přesto je o útočníka Benjamina Tetteha zájem v zahraničí. Konkrétně v Remeši. Podle informací portálu iSport.cz proběhlo tento týden v Praze jednání, k dohodě ovšem nedošlo. Francouzský klub sice chystá vylepšenou nabídku, představy obou celků o finančních náležitostech případného transferu se ovšem stále diametrálně liší.



Benjamin Tetteh je v hledáčku Remeše delší dobu. První oťukávání proběhlo už v zimě, konkrétní kontury ovšem jednání začala nabírat až po skončení uplynulé sezony. Zhruba v polovině června poslal francouzský celek na Spartu oficiální nabídku v hodnotě 2,7 milionů eur (asi 70 milionů korun).

Pražané jí ovšem okamžitě smetli ze stolu i z toho důvodu, že Remeš byla připravená zaplatit pouze 500 tisíc eur (13 milionů korun) a zbytek sumy chtěla uhradit ve splátkách rozložených do tří let. Francouzi se ale nenechali odbýt.

Podle informací serveru iSport.cz v tomto týdnu přiletěli do Prahy, aby v Generali Areně pokračovali v jednáních. Konkrétní závěr ale schůzka nepřinesla. „Je pravděpodobné, že Remeš v nejbližších dnech pošle novou a vylepšenou oficiální nabídku,“ informuje zdroj detailně obeznámený s pozadím vyjednávání. Ta by mohla sahat až ke třem milionům eur (asi 78 milionů korun).

I v tomhle případě lze ale od Sparty očekávat zamítavou reakci. Pro letenský klub není s ohledem na blížící se třetí předkolo Evropské ligy s Trabzonsporem odchod Tetteha v tuhle chvíli přijatelný. Tím spíš, když na marodce figurují útočníci Václav Drchal, Matěj Pulkrab a Václav Kadlec. Trenér Václav Jílek tak má na hrot k dispozici kromě Tetteha už pouze Libora Kozáka a Martina Graiciara.

Vedení nejslavnějšího českého klubu si navíc ghanského fotbalistu cení mnohem výš. Remeš by musela nabídnout částku blížící se sedmi a půl milionům eur (zhruba 200 milionů korun), aby na Spartě reálně začali uvažovat o uskutečnění transferu. To se ale momentálně nejeví příliš reálně, dohoda je tak stále hodně daleko.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud