Jan Podroužek
1. srpna 2019 • 14:00

Zmrhal je na odchodu do Brescie. Tvrdík: Na přestup má morální právo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi letech v áčku a dvou titulech se pomalu loučí. Jeden ze tří odchovanců současného kádru Slavie Jaromír Zmrhal jedná o přestupu s Brescií Calcio. Nováček Serie A už má v týmu českého obránce Aleše Matějů.



„Ano, můžu tuhle informaci potvrdit. Intenzivně na tom děláme ve spolupráci se Slavií,“ kývnul na dotaz Sportu manažer Jaromíra Zmrhala Karol Kisel .

Zmrhal měl od Slavie dostat svolení k jednání o přestupu, klub mu chtěl vyjít vstříc za letité služby v červenobílém dresu.

„Jaromír Zmrhal má na přestup morální právo. V minulosti na přání klubu zůstal a odmítl dvě zahraniční angažmá. Současně s jeho přestupem souhlasí trenéři a doporučuje ho sportovní ředitel. Slavia má dnes na drtivou většinu pozic řadu srovnatelných alternativ. Hodně štěstí, princi,“ rozloučil se se záložníkem Jaroslav Tvrdík.

Do áčka se Jaromír Zmrhal dostal v létě 2012, kam ho vytáhl tehdejší kouč Martin Poustka. Od té doby za ni odehrál celkem 228 soutěžních utkání a vstřelil 29 branek. V sezoně 2016/2017 a v té minulé navíc s týmem získal dva tituly, od podzimu 2016 se stal taky českým reprezentantem.

„Za to, co pro Slavii udělal, si tenhle přestup zaslouží. Je to pro něj velká odměna i výzva zahrát si Serii A,“ doporučuje Kisel svému klientovi přestup.

„Brescia je celkem ambiciózní klub, má silného majitele, s nímž právě o Jardově příchodu jednáme,“ dodává hráčův manažer.

Zatím není jisté, kdy bude přestup dotažen. „Na tom se právě pracuje,“ uvádí Kisel.

V Brescii už je vytlačená česká stopa, týmu pomohl v minulé sezoně vykopat postup do Serie A obránce Aleš Matějů, a klub na něj vzápětí v létě uplatnil opci a vykoupil ho z anglického Brightonu.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud