Radek Špryňar
5. srpna 2019 • 04:40

Koubek míří do Augsburgu! V bundeslize byli dražší jen tři gólmani

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porto padlo, nicméně Tomáš Koubek je velmi blízko nové výzvě. Pokud projde v Augsburgu zdravotní prohlídkou, nic nebrání vstupu na německou půdu. Patnáctý tým minulé sezony má českému reprezentantovi nabídnout čtyřletý kontrakt a do Rennes protihodnotou poslat až osm milionů eur (204 miliony korun), čímž by se Koubek stal čtvrtým nejdražším gólmanem bundesligové historie. V Augsburgu tak vzniká česká kolonie, v klubu hrají záložník Jan Morávek a stoper Marek Suchý.



Posledním zápasem, který za Rennes odchytal, bylo sobotní finále francouzského Superpoháru proti Paris Saint-Germain. Tomáš Koubek v pozici jedničky dlouho držel naděje outsidera, ten vedl v poločase 1:0, ale nakonec český gólman dvakrát kapituloval. Otočku ve skóre obstaraly dvě superstar – Kylian Mbappé a Angel di María.

Po zápase měl dát Koubek, jenž v létě koketoval se zájmem FC Porto, vedení klubu na srozuměnou, že chce přijmout nabídku z jiné soutěže. Šéfové Rennes mu vyšli vstříc, dvouletou anabázi považovali na za úspěšnou a z obou stran prospěšnou. Šestadvacetiletý rodák z Hradce Králové v první sezoně pomohl klubu do Evropské ligy, v té následující vychytal v penaltovém rozstřelu Francouzský pohár právě proti PSG. Rennes se tak znovu kvalifikovalo do pohárové Evropy.

Včera Rennes na tiskové konferenci oznámilo, že pokud Koubek v novém klubu projde zdravotní prohlídkou, nic nebrání dotažení transferu. „Zatím není nic podepsáno, ale existuje dohoda s jedním klubem ze zahraničí,“ pronesl Olivier Létang, prezident Rennes.

Německý celek, který v minulém ročníku bundesligy skončil na patnáctém místě, tedy jednu pozici nad ošidnou baráží, by měl Rennes poskytnout odstupné ve výši sedmi až osmi milionů eur, v přepočtu 204 miliony korun.

Tomáš Koubek po dvou letech odchází z Rennes
Tomáš Koubek po dvou letech odchází z Rennes

Jestliže vše klapne, stane se Koubek čtvrtým nejdražším gólmanem historie bundesligy. Více stála pouze hvězda Bayernu Manuel Neuer, dále bývalý brankář Leverkusenu Bernd Leno a strážce tyčí v Mönchengladbachu Yann Sommer.

Podle renomovaného francouzského listu L´Équipe by český gólman měl podepsat čtyřletý kontrakt. Stejně hovoří i zdroje deníku Sport.

„Ano, délka kontraktu souhlasí. Tomáš chtěl odejít pouze tehdy, pokud bude mít o něj nový klub opravdový zájem. A tím, že Augsburg nabízí tak dlouhou smlouvu, je evidentní, že o něj moc stojí a počítají s ním do budoucna,“ říká dobře informovaný zdroj.

Augsburg se po nepovedených posledních přípravných zápasech rozhodl získat jasnou jedničku a do nákupu také investovat prostředky. Na porážkách s Boloňou 2:3 a s Villarrealem 2:6 měli přímý podíl současní gólmani Fabian Giefer a Andreas Luthe. „Není tajemstvím, že máme oči otevřené. Náš nový gólman, ale musí zapadnout do týmového profilu,“ před pár dny pravil švýcarský trenér Martin Schmidt.

Bývalý gólman Hradce Králové, Liberce a Sparty splňuje představy německého klubu, navíc v Augsburgu dotvoří českou kolonii. Kabinu bude sdílet se záložníkem Janem Morávkem a stoperem Markem Suchým.

NEJDRAŽŠÍ PŘESTUPY BRANKÁŘŮ V BUNDESLIZE
Manuel Neuer Schalke - Bayern Mnichov 30 milionů eur
Bernd Leno Stuttgart - Leverkusen 10 milionů eur
Yann Sommer Basilej - Borussia Mönchengladbach 9 milionů eur
Tomáš Koubek? Rennes - Augsburg 7-8 milionů eur

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud