2. září 2019 • 18:22

Schick míří do Lipska. Obohatí náš útok, budeme variabilnější, věří v RB

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní český útočný bombarďák mění dres. Patrik Schick míří z AS Řím na roční hostování do RB Lipsko. Bývalý hráč Bohemians, Sparty či Sampdorie Janov putuje do německého celku za 3,5 milionu eur (asi 91 milionů korun). 



Součástí dohody je také pohyblivá částka (až 500 tisíc eur), která se bude odvíjet od dosažených úspěchů aktuálně vedoucího celku bundesligy. Hostování obsahuje také následnou opci ve výši 29 milionů eur, kterou bude Lipsko moci uplatnit, pokud se probojuje v příští sezoně do Ligy mistrů.

„Jsme potěšeni, že se nám v poslední den přestupového okna podařilo podepsat Patrika Schicka. Po odchodu Jean-Kévina Augustina jsme chtěli našemu útoku neubrat kvantity a kvality,“  uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Lipska Markus Krösche. „Patrik je velmi atletický a technicky zdatný hráč s mezinárodními zkušenosti. Obohatí naši útočnou hru a svými schopnostmi nás učiní ještě variabilnějšími.“

„Jsem velmi rád, že mohu být součástí tohoto skvělého mladého týmu a těším se na svou novou práci a celý tým. Samozřejmě jsem do Lipska přišel, abych pomohl týmu a společně dosáhli vytyčených cílů," přidal Schick.

Český útočník, který se stane osmým českým fotbalistou v bundeslize, hraje v zahraničí od roku 2016, kdy zamířil do Sampdorie. Premiérová sezona v Itálii mu vyšla a za janovský tým v 35 soutěžních utkáních vstřelil 13 branek, z toho 11 v Serii A. V létě 2017 měl český reprezentant původně namířeno do Juventusu, z transferu však sešlo kvůli zdravotním komplikacím a údajným problémům se srdcem.

Nakonec zamířil do AS Řím, kam přišel jako nejdražší posila v historii klubu za 38 milionů eur. V 57 zápasech zde nastřílel osm branek. Odchovanec Sparty se v AS více neprosadil i kvůli tomu, že na jeho ideální pozici hrotového útočníka většinou dostával přednost zkušený Bosňan Edin Džeko. Schickovi se mnohem víc dařilo v národním týmu, kde za posledních 12 utkání vstřelil sedm gólů. Celkem má na kontě 18 reprezentačních startů a osm branek. "Přejeme Patrikovi v jeho bundesligové výzvě mnoho štěstí," uvedlo na svých webových stránkách římské AS.

Lipsko vede dvaatřicetiletý trenér Julian Nagelsmann, jenž si předtím udělal jméno v Hoffenheimu. Schicka čeká velká konkurence. V útoku „Roten Bullen" vedle sebe nastupuji Timo Werner a Yussuf Poulsen, kteří v minulé sezoně dohromady nastříleli 31 ligových gólů. Německý tým čeká i Liga mistrů.

„AS Řím je super klub, ale z hlediska vytížení to nebylo ono. Navíc se změnil management klubu, odešel sportovní ředitel Monchi, měnil se trenér. Dlouho jsme o celé věci přemýšleli a nakonec došli k závěru, že bychom chtěli změnit prostředí. U mě je to tak, že vždycky preferuji bundesligu. S Patrikem jsme se na tom shodli. Tohle řešení se nám oběma zamlouvalo. K domluvě došlo s Lipskem, což je skvělý klub, hraje Ligu mistrů. Minulou sezonu byl v bundeslize třetí za Bayernem a Dortmundem. Letos se očekává, že je bude znovu pronásledovat. Po třech kolech vedou tabulku bez ztráty bodu. Patrik se těší, má novou motivaci,“ uvedl k přestupu Schickův agent Pavel Paska. 

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud