Jan Podroužek
2. září 2019 • 17:10

Slavia využila subhostování a má Provoda. Dál chce Takácse i Pavelku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talentovaný ofenzivní univerzál je slávistou, lépe řečenou „subslávistou“. Klub z Edenu získal Lukáše Provoda hostujícího z Viktorie Plzeň v Dynamu České Budějovice, a musel přitom použít v českém prostředí celkem netradiční postup. Takzvané subhostování. V přestup se Provodovo angažmá ve Slavii změní až začátkem příštího, tedy zimního okna, a podle informací iSport.cz to má stát přibližně dvacet milionů korun.



Slavia dotáhla novou posilu, 22letý Lukáš Provod by měl zároveň figurovat na soupisce „sešívaných“ pro Ligu mistrů, kterou musí účastníci milionářské soutěže odevzdat do úterní půlnoci.

„Zní to neuvěřitelně. Je to krásný příběh. Hrozně rychle se to seběhlo. Jsem strašně šťastný, že můžu být v Edenu. Chtěl bych pomoci Slavii k cílům, které má před sebou,“ uvedl levonohý univerzál pro klubový web po svém příchodu. 

„Po odchodu Jardy Zmrhala jsme hledali levonohého záložníka. Lukáše jsme loni skautovali už ve druhé lize, kdy patřil k nejlepším hráčům Budějovic. V ofenzivní části je schopen zahrát tři čtyři posty. Navíc je velmi silný v driblinku, má asi metr devadesát a je to hrozně pracovitý hráč“ podotkl trenér Jindřich Trpišovský.

Provod dosud odehrál sedm prvoligových zápasů, dal v nich dva góly, všechno až teď v dresu budějovického Dynama. Přesto by měl být tenhle přestup pro Slavii poměrně nákladný, má vyjít až na dvacet milionů korun a jednoho Alexandra Balutu, který by mohl zamířit na jih Čech na hostování. Ovšem o tom se ještě povedou jednání.

A teď k tomu přestupu. Případ Provod se musel udělat trochu „přes koleno“, nevymyká se ovšem přestupním řádům.

MOMENTY VÍKENDU: Vyloučený Hejkal, drama na Letné a Hora na cestě do Edenu
Video se připravuje ...

Slavia totiž musela v této situaci využít pomůcku zvanou „subhostování“, a to proto, že není možné, aby Viktoria Plzeň, která už půjčila Provoda Dynamu, ukončila toto hostování.

Mimochodem, proto taky není v silách Slavie, aby si stáhla Oscara Dorleye ze Slovanu Liberec, odkud ho koupila zhruba před dvěma týdny, a kde ho nechala na hostování.

„Podle přestupního řádu je možné hostování s předstihem ukončit a tedy vrátit hráče zpět do mateřského klubu jedině v následujícím přestupním okně, v tomto případě v tom zimním,“ vysvětluje Martin Říha, vedoucí Legislativně právního oddělení Fotbalové asociace České republiky.

Čili „sešívaní“ nezískali Provoda z Viktorie Plzeň, ale vlastně z Dynama, odkud ofenzivní záložník míří na výše zmíněné subhostování. Viktoria Plzeň pak souhlasila s tím, aby v zimním okně Provod přestoupil od ní do Edenu.

Červenobílí už se údajně snaží utěšit oslabené Dynamo, nabízí mu hostování rumunského záložníka Alexandra Baluty.

Český mistr se zároveň v těchto chvílích snaží dotáhnout ještě hostování s opcí mladoboleslavského Ladislava Takácse, Jakuba Hory z Teplic a taky drahý přestup Davida Pavelky z turecké Kasimpasy.

   SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Opava - Slavia 1:1. Hosté dominovali proti deseti, v závěru je ale zmrazil Žídek
Video se připravuje ...

Anglie to není, ale slávisté jsou s losem Ligy mistrů spokojení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud