3. září 2019 • 13:55

TOP přestupy "last minute": Škrtel, elitní střelci i drahý exsparťan

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Nové působiště v poslední možný den našli Mauro Icardi, Falcao i Vjačeslav KaravajevNové působiště v poslední možný den našli Mauro Icardi, Falcao i Vjačeslav KaravajevFOTO: koláž iSport.cz

    Přestupové období v nejlepších evropských ligách je definitivně u konce! A jako každoročně – i letos se spousta transferů uskutečnila až na poslední chvíli. Českým fotbalem v pondělí nejvíc hýbal přesun Patrika Schicka, který nakonec zamířil z AS Řím na roční hostování s opcí do německého Lipska. Kteří další známí hráči v pondělí změnili dres? A jaké přestupy, o nichž se dlouhé týdny spekulovalo, nakonec naopak vůbec nedopadly?

  • Mauro Icardi (26), útočník

    Inter Milán -> PSG

    Argentinský forvard strávil šest plodných let v Interu Milán, hlavně v sezonách 2016/17 a 2017/18 nasypal do sítí soupeřů mraky gólů (jen v Serii A konkrétně 24 a 29). Minulý ročník ovšem podle jeho představ nevyšel, kvůli složitému vyjednávání o nové smlouvě se navíc rozhádal s vedením i fanoušky, a klub dokonce zažaloval.

    Vysvobození? Přišlo v takřka poslední možnou chvíli. Do konce přestupového okna už zbývaly jen minuty, když se oficiálně dokončilo Icardiho hostování v PSG. Jde o dohodu na rok s následnou opcí ve výši 70 milionů eur (1,8 miliardy korun). Útočník zároveň prodloužil smlouvu s Interem do roku 2022, aby případně nemohl odejít zadarmo. Prosadí se v nabité pařížské konkurenci?

    Mauro Icardi je s hostováním v Paříži spokojenýFoto Twitter/PSG

  • Radamel Falcao (33), útočník

    Monako -> Galatasaray

    Zkušený Kolumbijec za sebou má pestrou kariéru, branky už střílel třeba v Portu, Alétiku Madrid či Manchesteru United. Poslední tři sezony prožil v Monaku, 54 ligových gólů je vizitka, která mluví sama za sebe. Teď se ovšem Falcao vydal za novou výzvou do země, v níž ještě nepůsobil.

    „Je čas, abych z Monaka odešel. Klubu děkuji a přeji to nejlepší do budoucna, přinesl mi velkou sportovní i osobní radost,“ vzkázal útočník na Twitteru. A v pondělí večer už pózoval v dresu tureckého Galatasaray, na letišti v Istanbulu ho po příletu vítalo kolem 25 tisíc fanoušků! Falcao podepsal tříletý kontrakt. A jeho úkol? Ten je jasný.

    Radamel Falcao pózuje v dresu GalatasaryFoto Twitter/Galatasary

  • Martin Škrtel (34), obránce

    Basaksehir

    Jeden z nejvýraznějších slovenských hráčů poslední dekády prožil hodně divoké léto. Po minulé sezoně mu vypršela smlouva ve Fenerbahce a v srpnu podepsal roční kontrakt s italským Bergamem, kde si dokonce mohl zahrát Ligu mistrů. Jenže… Škrtel měl údajně spory s koučem Gasperinim a po dohodě s funkcionáři své působení zase rychle ukončil. V klubu strávil jen tři týdny a nestihl ani soutěžní debut.

    Co dál? Poslední den přestupového období se dohodl s tureckým Basaksehirem a vrací se do země, kde odehrál poslední tři ročníky. S klubem, který také sídlí v Istanbulu, podepsal roční kontrakt, čeká ho i účinkování v základní skupině Evropské ligy.

    Martin Škrtel prožil divoké léto a nakonec se vrátil do TureckaFoto Twitter/Basaksehir

  • Keylor Navas (32), brankář

    Real Madrid -> PSG

    Kostarický gólman v Realu během minulé sezony převážně pouze kryl záda Thibautu Courtoisovi , a to není role, která by mu vyhovovala. Proto s povděkem přijal možnost přestupu do PSG, kde by měl být brankářem číslo jedna.

    V Paříži se dohodl na čtyřleté smlouvě, opačným směrem do Madridu putoval Francouz Alphonse Aréola. V jeho případě ovšem jde jen o roční hostování bez opce. PSG tak v létě obměnilo kompletní trio mezi třemi tyčemi. Kromě Aréoly odešli i Kevin Trapp (Frankfurt) a Gianluigi Buffon (Juventus), přišli ještě Sergio Rice (Sevilla) a Marcin Bulka (konec smlouvy v Chelsea).

    Keylor Navas odchází z Realu Madrid do PSGFoto Reuters

  • Vjačeslav Karavajev (24), obránce

    Arnhem -Petrohrad

    Krajní bek je českým fanouškům dobře známý jako hráč Dukly, Jablonce a Sparty, v nejvyšší tuzemské soutěži strávil  celkem tři a půl sezony. Z Letné v lednu 2018 zamířil do Vitesse Arnhem, tehdejší kouč Pražanů Andrea Stramaccioni se na postu pravého obránce totiž rozhodl sázet na Ondřeje Zahustela.

    Karavajev v Nizozemsku zaujal, během minulého ročníku vynechal jediné ligové utkání, jinak nikdy nechyběl v základní sestavě. A teď přišel další posun v kariéře. Čtyřiadvacetiletý Rus v pondělí přestoupil do Zenitu Petrohrad, účastník Ligy mistrů za něj údajně zaplatil zhruba 200 milionů korun. Obránce podepsal smlouvu do roku 2023.

    Průběh posledního dne přestupového okna v evropských TOP ligách jsme sledovali ONLINE>>>

    Vjačeslav Karavajev přestoupil do Zenitu PetrohradFoto Twitter/Zenit Petrohrad

  • Hráči, u nichž se nakonec nic nemění

    Zatímco někteří hráči se vysněného transferu na poslední chvíli dočkali, jiní mají smůlu. Celé léto se mluvilo o návratu Neymara do Španělska, zájem měla Barcelona i Real Madrid. PSG se ale nakonec s nikým nedohodlo a Brazilec zůstává v Paříži, byť by si asi přál něco jiného. Hodně se skloňovalo i jméno Paula Pogby , ani Real, ani Juventus však francouzského záložníka z Manchesteru United nezískaly.

    A ostrouhal i Christian Eriksen z Tottenhamu, který po šesti letech v dresu „kohoutů“ sám avizoval, že by rád zkusil něco nového. Šikovného Dána chtělo PSG, Real i Juventus, ovšem nakonec se nic nemění. „Přál bych si, abych se mohl rozhodnout sám jako ve Football Manageru, ale to bohužel nejde,“ podotkl trpce Eriksen.

    Neymarův přestup do Barcelony padl. Brazilec tak zůstává nadále v PSGFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud