Michal Koštuřík
10. září 2019 • 18:20

Finské eso do Jablonce! Radovi doporučil reprezentanta bek Hloušek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, tohle není žádné béčko. Jablonec získal z Legie Varšava záložníka, který byl několik let hvězdou polské ligy. Finský záložník Kasper Hämäläinen (33) je taky dlouholetým reprezentantem své země. „Fotbalista to je, ale má kondiční manko. V nové sezoně ještě nehrál,“ podotkl kouč Petr Rada, jenž na základě několikadenního testu tuhle posilu odkýval.



Šest let v Polsku, 191 zápasů a úctyhodných 54 branek. Tři roky v Lechu Poznaň, další tři v Legii Varšava. Sportovní životopis Kaspera Hämäläinena je docela působivý. Až finský špílmachr nabere fyzičku, mohl by Jablonci hodně pomoct. V pondělí v Plzni už bude nejspíš na lavičce. Jeho angažmá na severu Čech doporučil plzeňský bek Adam Hloušek, jenž s kreativním Finem působil v Legii. „Potřebovali jsme rozšířit kádr,“ uvedl trenér Petr Rada.

Když to půjde dobře, může nahradit na pozici „desítky“ Michala Trávníka. Anebo tvořit kousek níž. Zkušeností, aby si na hřišti poradil, má Hämäläinen dostatek. Ve Finsku je hvězdou, zárukou kvality. Dlouho to platilo i v Polsku, jenže po výměně vedení v Legii nezbyly na záložníkův plat peníze. Pro klub už byl legionář příliš drahý, takže s ním rozvázal kontrakt. Tip na něj dostal jablonecký boss Miroslav Pelta a kouč Rada si vzal v repre pauze rodáka z Turku do parády.

Postavil ho i do přípravného duelu s Varnsdorfem, nechal ho vytrápit až do konce. Hned viděl, že fyzička mu schází, ovšem s míčem si rozumí skvěle. „Chvíli bude trvat, než se do toho dostane. Sám říkal, že toho na něj bylo moc. Prý trénoval jen v nějakém malém klubu ve Finsku,“ dozvěděl se trenér.

„Jinak je znát, že má ve fotbale něco za sebou. Proti Varnsdorfu měl dobré momenty. Navíc rozumí polsky, takže chápe i cvičení. Ani se moc neptá,“ popsal první zkušenosti s novou akvizicí. V kabině ani na hřišti Hämäläinen ostychem netrpí. Je zvyklý řídit hru, korigovat si spoluhráče. „Hned mluvil,“ ocenil trenér. „Dostane kondiční program, abychom ho dostali do formy,“ dodal.

Každý použitelný hráč se bude Jablonci hodit zejména na začátku října proti Slavii, kde nebude Rada moci nasadit hosty Jakuba Jugase, Jana Sýkoru a Jana Matouška. Stoper Jakub Jugas je mimo hru i nyní, ovšem po svalovém zranění by se měl ještě tento týden zapojit do tréninku s týmem. Delší čas k návratu bude potřebovat další rekonvalescent Vojtěch Kubista, na marodce zůstávají obránci Štěpánek a Čurikov.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Jablonec - Baník: Šílenosti na Střelnici! Matoušek netrefil prázdnou bránu, záhy Doležal z metru přestřelil
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Jablonec - Baník: Baroš si našel prostor a uklidil míč k tyči, 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud