20. ledna 2020 • 12:18

Každý je prodejný, ale… Amerika se nekoná, Vodháněl zůstává v Ďolíčku

Autor: mms, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký sen se odkládá. Jan Vodháněl, o kterého stála Philadelphia, zatím zůstává v Bohemians. „Rozhodli jsme se upřednostnit sportovní stránku nad finanční,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel „klokanů“ Miroslav Držmíšek. Dvaadvacetiletý křídelník by měl s vršovickým týmem ve čtvrtek odletět na soustředění do Turecka. „Nemohl bych říct, že stoprocentně nikam neodejde, nicméně naším přáním a plánem je Honzu pro jaro udržet,“ upřesnil Držmíšek.



Luboš Kubík, Bořek Dočkal, Zdeněk Ondrášek a… Ne, Jan Vodháněl se historicky čtvrtým Čechem v zámořské Major League Soccer zatím nestane. Podle informací iSport.cz dorazila z Philadelphie do Ďolíčku nabídka na zhruba 700 tisíc dolarů (přes 15 milionů korun), kterou „klokani“ odmítli.

„V české lize je každý hráč prodejný, každý může odejít. Otázkou je pouze cena hráče. Na Honzu Vodháněla jsme dostali konkrétní nabídku, kterou jsme nepřijali. Rozhodli jsme se upřednostnit sportovní stránku nad finanční,“ vysvětlil na klubovém webu Miroslav Držmíšek, sportovní ředitel Bohemians.

Vodháněl zažil povedený ligový podzim, k třem trefám přidal dvě gólové asistence. Když zkraje roku přiletělo laso z Philadelphie, nadšeně říkal: „Jednoznačně mám zájem, protože si nemyslím, že taková nabídka chodí dvakrát do roka. Doufám, že se to nějak dohodne, protože by to pro mě byla obrovská příležitost.“

V Ďolíčku se však k možnému Vodhánělovu odchodu od začátku stavěli rezervovaně. Ve fotbalovém zákulisí se proslýchá, že za svůj klenot chtěli víc. Odchod stěžejního hráče si nepřál ani trenér Luděk Klusáček: „Myslím, že se Honza na zahraniční angažmá potřebuje připravit. Ještě není úplně hotový, jak fotbalově, tak mentálně.“

Vodháněl se zapojil do přípravy Bohemians a v zimní Tipsport lize zasáhl do všech tří zápasů. Ve čtvrtek má s týmem odletět na soustředění do Turecka, kde bude zelenobílý celek ladit na únorový start ligy.

„Honza je pro nás důležitý hráč do ofenzivy, jeden z klíčových. Proto jsme se rozhodli ho zatím nikam neuvolnit. Ale nemohl bych říct, že stoprocentně nikam neodejde,“ nechal si Držmíšek otevřená zadní vrátka. „Nicméně naším přáním a plánem je Honzu pro jaro udržet.“

Mladá Boleslav - Bohemians: Vodháněl zakončil parádní sólo nedůraznou střelou
Video se připravuje ...

VIDEOGRAFIKA: Jak sbíraly kluby body v nejvyšší české a československé soutěži?
Video se připravuje ...

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud