Jakub Konečný
21. ledna 2020 • 04:50

Baník, Plzeň, či Sparta? Liberecký Potočný líčí na velký přestup

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má ideální příležitost na velký přestup – a chce ji využít. Podzimní bilance devíti vstřelených gólů a dvou asistencí udělala z Romana Potočného zajímavé zboží. Tím spíš, že osmadvacetiletému fotbalistovi končí v Liberci po sezoně smlouva, a Slovan tak má poslední možnost svého ofenzivního lídra zpeněžit. „Hráčů, kteří mají dlouhodobě čísla jako Roman, na trhu moc není. Jsem kvůli němu v kontaktu se zahraničními i českými kluby,“ hlásí jeho agent Jiří Müller.



Hned čtyřem oporám Liberce končí v létě smlouva. Osmadvacetiletý zadák Jan Mikula už je domluvený na jejím prodloužení, další obránci – sedmadvacetiletý Matěj Hybš a o dva roky mladší Ondřej Karafiát zatím vyčkávají. Zato kolem útočného univerzála Romana Potočného je celkem rušno a trenér Pavel Hoftych je podle informací deníku Sport smířen s tím, že si na jaře bude muset poradit bez něj.

Důvod je jednoduchý, Potočný po mimořádně povedeném podzimu cítí, že má ideální, a zároveň zřejmě poslední příležitost posunout se výš. Devět branek a dvě asistence jsou pádný argument, stejně jako hráčova všestrannost. Může nastoupit na obou křídlech, v útoku i na podhrotu. Zajímavý je i svými fyzickými schopnostmi, vyniká nadprůměrnou rychlostí i vytrvalostí, což je v dnešním fotbale hodně cenná a vyhledávaná kombinace.

„Poty a Malina by z fleku mohli dělat atletiku. Po těžkých trénincích si oba ještě přidávali,“ uvedl Hoftych na adresu Potočného a Tomáše Malinského po nedávném kondičním soustředění na Kypru.

„Roman navíc za poslední tři roky nevynechal v Liberci ze zdravotních důvodů jediný zápas nebo trénink,“ připomíná hráčův agent Jiří Müller, který o novém Potočného angažmá jedná v cizině i doma. Ve FORTUNA:LIZE je především v intenzivním kontaktu s Baníkem Ostrava, který o Potočném uvažoval už loni v létě.

„S Baníkem jsme byli jednu dobu už strašně blízko, Romana chtěli. Ale teď mi to přijde strašně daleko,“ tvrdí Müller.

Hlavičkový souboj proti Romanu Potočnému ovládl Vladimír Coufal
Hlavičkový souboj proti Romanu Potočnému ovládl Vladimír Coufal

Proto Potočného jméno nadhodil i na Letné a ve Štruncových sadech, kde sondoval případný zájem u sportovního ředitele Sparty Tomáše Rosického , respektive generálního manažera Viktorie Adolfa Šádka. Oba kluby to zaujalo, nicméně nejprve potřebují své soupisky zúžit o nadbytečné kusy.

Liberec za Potočného požaduje částku kolem dvou milionů korun, v Česku končí přestupový termín 22. února.

„Čas hraje pro nás. Hráčů, kteří mají čísla jako Roman, totiž na trhu za ty peníze moc není. A jeho integrace do nového týmu bude určitě snazší než u nějakého cizince, který by si na naši ligu půl roku zvykal,“ míní Müller.

Trenéři Baníku, Sparty i Plzně navíc o víkendu shodně potvrdili, že se nějaký pohyb směrem dovnitř v jejich kádru dá ještě očekávat.

„Jediné, s čím nemůžu být spokojený, je řešení naši finální fáze. Na to se ale teprve zaměříme,“ prohlásil ostravský Luboš Kozel po prohře 0:2 se Žilinou. Baník potřebuje zacelit díru po Damem Diopovi, autorovi šesti podzimních gólů, který odešel do Turecka.

„Bavíme se i o útočných typech hráčů. Řekl bych, že se nám podaří minimálně do jedné nebo dvou pozic někoho přivést,“ uvedl sparťan Václav Jílek po výhře 1:0 nad Českými Budějovicemi. Matěj Polidar, jedna z alternativ na levé křídlo, se přitom už vrátil zpět na hostování do Příbrami.

„Myslím si, že se tam může něco otevřít,“ dodal poněkud tajemně plzeňský kouč Adrián Guľa po vítězství 4:1 nad Ústím nad Labem.

Liberec zatím v zimě opustil záložník Oscar do Slavie, odkud opačným směrem zamířili středopolař Jakub Hromada a útočník Imad Rondič.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Liberec - Zlín: Tohle zavání debaklem! Potočný hned v úvodu druhého poločasu přidal čtvrtý gól, 4:0
Video se připravuje ...

Liberec - Zlín: 3:0 pro Slovan! Potočný z první přidal už třetí gól domácích
Video se připravuje ...

Liberec - České Budějovice: Centr Malinského zužitkoval hlavou Potočný, 2:2
Video se připravuje ...

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud