Jan Vacek
20. ledna 2020 • 22:25

Rušno kolem Haška! Haifa nabídla přes 20 milionů, Sparta chce víc

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahájil zimní přípravu se Spartou, vstoupí ovšem v rudém dresu i do jarní části sezony? V případě Martina Haška to stále není jisté. Kolem talentovaného středopolaře totiž neustále krouží zájemci, naposledy se ocitl v hledáčku Maccabi Haifa. Elitní izraelský klub podle informací serveru iSport.cz doručil na Letnou konkrétní nabídku přesahující 20 milionů korun. Sparta odmítla, chce víc. Co bude dál?



Martin Hašek má za sebou velice vydařený podzim. Někdejší hráč Bohemians během první poloviny sezony nastřílel pět branek, k tomu přidal čtyři asistence. V produktivitě ho v letenském mužstvu předčil pouze Guélor Kanga.

Není tak divu, že na sebe čtyřiadvacetiletý záložník strhl pozornost. Už na konci minulého roku se na dostupnost všestranného fotbalisty poptával maďarský Ferencváros. „Byli jsme v kontaktu. Martin má ale na to, aby se o něj zajímaly nejen kluby z Maďarska,“ uvedl na startu zimní přípravy sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Trvalo to jen pár týdnů a objevil se další zájemce o Haškovy služby. Izraelské Maccabi Haifa dokonce poslalo do kanceláří Generali Areny nabídku, jejíž výše se podle neoficiálních informací pohybuje kolem 800 tisíc eur. Tedy přes dvacet milionů korun. Reakce Sparty? Díky, ale chceme víc.

„Martinovu situaci řešíme, víc bych se ale k tomu v tuhle chvíli nechtěl vyjadřovat,“ prohlásil hráčův zástupce Orhan Dumanjič ze společnosti Orhan Sport.

Co bude následovat? Zdroje portálu iSport.cz hovoří o tom, že by se Izraelci mohli vrátit s vylepšenou nabídkou. Ta by se mohla vyšplhat až k 1,3 milionu eur, tedy na nějakých 35 milionů korun. Otázkou je, zda by taková suma Pražany uspokojila. Sparta Haška získala před rokem defakto zadarmo, tudíž by na něm rozhodně netratila. Zároveň ovšem chce za jednoho ze svých nejproduktivnějších hráčů dostat adekvátně zaplaceno.

Velkou roli může hrát i postoj samotného hráče. „Na spoustu otázek musí Martin odpovědět sám. Záleží na něm, jak svou budoucnost vidí dál,“ zmínil Rosický na tiskové konferenci.

V kuolárech se mluví o tom, že by Haška zahraniční angažmá lákalo. S velkou pravděpodobností by se mu nebránil. Jisté ovšem je, že pokud Izraelci produktivního záložníka chtějí opravdu získat, budou muset finančně přitlačit.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud