30. ledna 2020 • 23:18

POTVRZENO! Bruggy představily Krmenčíka, propustka za 169 milionů

Autor: kub, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odliv hvězd z FORTUNA:LIGY pokračuje, po první Slavii přišla o svou oporu i druhá Plzeň. Útočník Michael Krmenčík ve čtvrtek večer úspěšně absolvoval zdravotní testy a přestoupil do belgických Brugg. Vedoucí tým Jupiler Pro League pro šestadvacetiletého reprezentanta nachystal smlouvu na tři a půl roku a Viktorii za něj podle informací deníku Sport zaplatí 6,5 milionu eur, tedy přibližně 169 milionů korun.



Na soustředění ve španělské Esteponě vydržel Michael Krmenčík jen tři dny. Ve čtvrtek tým českého vicemistra opustil a vyrazil směr Bruggy, kde ho čekala lékařská prohlídka a jednání o smlouvě do léta 2023. Ve čtvrtek večer kluby oficiálně potvrdily přestup.

„Nabídka splňovala, narozdíl od všech předešlých, veškeré naše požadavky. Byla velmi seriózní a my jsme se rozhodli ji přijmout. Za celý klub bych Michaelovi chtěl poděkovat za jeho služby, patřil mezi naše nejdůležitější hráče a měl výrazný podíl na úspěších, kterých jsme v poslední době dosáhli,“ řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Michael si prošel složitým obdobím, kdy se musel vypořádat se zraněním kolena. Dokázal se však vrátit v plné síle, takže o něj byl znovu zájem v zahraničí. Měli jsme dohodu, že v případě lákavé nabídky pro obě strany mu nebudeme bránit v odchodu, což jsme nyní dodrželi. Vše proběhlo hladce i díky hráčově zástupci Danielu Smejkalovi, který hráče v Bruggách doprovázel. Přeji Míšovi, aby se mu na jeho prvním zahraničním angažmá dařilo. U nás bude navždy doma a vždy jej v Plzni rádi uvidíme,“ dodal Šádek.

Z pohledu šestadvacetiletého hráče jde o dokonalé déjà vu, naprosto stejnou anabázi už totiž absolvoval před rokem. Loni v lednu rovněž vyrazil z jihu Španělska do Brugg, jenže z přestupu nakonec sešlo.

Jednání na startu roku 2020 už bylo úspěšnější. Ve čtvrtek krátce po 23. hodině klub na twitterovém účtu oficiálně představil českou posilu. „Czech mate,“ říká Michael Krmenčík v přichystaném videu, kde táhne šachovými figurkami.

V pátek ho čeká s novým týmem první trénink, v neděli už by měl být připravený k zápasu proti Antverpám.

Bruggy, v jejichž dresu úspěšně působí bývalí slávisté Simon Deli a Eduard Sobol, v tomto přestupovém okně původně cílily na Adolfa Gaicha, dvacetiletého Argentince ze San Lorenza, ale nebyly s to akceptovat požadovanou cenu 18 milionů eur.

Náhradní varianta Krmenčík vyšla lídra belgické nejvyšší soutěže podle informací deníku Sport zhruba na třetinu – konkrétně na 6,5 milionu eur, tedy asi 169 milionů korun. Víc daly Bruggy ve své historii pouze za útočníka Davida Okerekeho ze Spezie (8 milionů eur) a gólmana Simona Mignoleta z Liverpoolu (7 milionů eur).

V Krmenčíkovi ztrácí Plzeň největší hvězdu i nejlepšího střelce, který se dokázal po těžkém zranění kolena vrátit zpět do bývalé formy. Na podzim vstřelil ve FORTUNA:LIZE deset branek a pro náročný styl, který chce ve Viktorii razit nový trenér Adrián Guľa, se hodí určitě lépe než jeho konkurenti Jean-David Beauguel a Tomáš Chorý. Guľa však může na hrot útoku vytáhnout i rychlejšího a pohyblivějšího Ondřeje Mihálika, což už také ve čtvrtečním přípravném zápase s japonským Šonanem Bellmare vyzkoušel.

Pokud by se vedení Viktorie rozhodlo pro doplnění kádru odjinud, nabízí se třeba Martin Doležal z Jablonce. Jenže ten není podle všeho k mání.
„Rozhodl jsem se, že Martina teď v zimě neprodám. Tak jsem to i všem zájemcům oznámil,“ řekl ve čtvrtek deníku Sport majitel jabloneckého klubu Miroslav Pelta, který odmítl nabídku nejmenovaného francouzského klubu ve výši 1,3 milionu eur (asi 34 milionů korun).
Pro Plzeň je přitom dlouhodobě strop pro nákup hráče částka 20 milionů korun.

ÚTOČNÍCI FC BRUGGY
DAVID OKEREKE (22), Nigérie (19 startů/9 gólů)
MBAYE DIAGNE (28), Senegal (6/4)
PERCY TAU (25), JAR (18/3) 
LOIS OPENDA (19), Belgie (13/0)
JELLE VOSSEN (30), Belgie (2/0)

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud