Jan Vacek
17. dubna 2020 • 13:56

Váhavý Frýdek. V zimě se Spartou smlouvu nepodepsal, co bude dál?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří do početné skupiny hráčů, kterým v létě ve Spartě vyprší smlouva. Univerzál Martin Frýdek měl v zimě možnost uzavřít s letenským klubem nový kontrakt, k dohodě ale nedošlo. Vyhlášený bojovník do poslední chvíle čekal na zahraniční nabídku. Ta ovšem nedorazila. Co bude s Frýdkovou kariérou dál? Zapojte se do diskuze na iSport.cz>>>



O nejbližší budoucnosti mohl mít dávno jasno. Martin Frýdek dostal v zimě od Sparty nabídku na prodloužení stávajícího kontraktu, který vyprší už na konci června. Obě strany dlouho rokovaly, k finální dohodě ovšem nedošlo.

Důvod? Frýdek do poslední chvíle chtěl čekat na zahraniční laso. Dlouhodobě se totiž netají tím, že by ve svých osmadvaceti lety chtěl okusit angažmá za branami České republiky. „Žádná konkrétní nabídka ale na stůl nepřišla,“ konstatuje zdroj obeznámený s děním v letenském klubu.

Do jarní části ročníku tak šel Frýdek s vědomím, že mu stávající kontrakt vyprší už za několik měsíců. Co bude s důrazným univerzálem dál? Nejpravděpodobnější variantou se jeví setrvání v rudém dresu. Nahrává jí fakt, že koronavirová krize zastavila fotbal prakticky v celé Evropě. Ani ve druhé polovině dubna se pořádně neví, co bude dál. Kdy (a zda vůbec) se dohrají jednotlivé soutěže, jak bude vypadat letní přestupový trh...

Upnutí se čistě na odchod do zahraničí by mohlo být v tomto kontextu rizikovým podnikem. V nejbližších týdnech se tak znovu rozeběhnou jednání na trase hráč - Sparta.

„K situaci Martina Frýdka proběhla první setkání již na startu jara, z důvodu vzniklé krize jsme se s klubem dohodli na dočasném přerušení jednání. V tuto chvíli hledáme nové termíny, všechny strany by se rády potkaly ještě před koncem dubna,“ uvedl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Sparťan Martin Frýdek se snaží pláchnout Vladimíru Coufalovi ze Slavie
Sparťan Martin Frýdek se snaží pláchnout Vladimíru Coufalovi ze Slavie

Postoj Sparty se oproti zimě nezmění. Největší český klub vyčká, jak se ke vzniklé situace postaví samotný hráč. Od něj musí přijít jasný signál, zda chce v rudých barvách skutečně pokračovat. Anebo se vydat jiným směrem.

Ačkoli Frýdka často provází nevyrovnané výkony a kolikrát se nevyhne fatálním přehmatům, stále platí za hráče, jenž se na hřišti za svůj tým rve do posledního dechu. Pro Pražany ovšem zároveň nepředstavuje fotbalistu, který by byl vyloženě nenahraditelný.

„Ve hře je i gentlemanská dohoda, podle které by Frýdek se Spartou uzavřel novou smlouvu, klub by mu ale v budoucnu v případě zajímavé zahraniční nabídky vyšel vstříc a umožnil odchod,“ konstatuje zdroj obeznámený s průběhem jednání.

Zcela pominout nelze ani finanční faktor. Pokud by Frýdek v létě změnil barvy, Sparta by za něj coby volného hráče nedostala ani korunu. Hlavní slovo ale bude mít samotný hráč, jenž musí dát jasně najevo, kam chce svou kariéru dál směřovat. Zatím tak Frýdek neučinil.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud