27. dubna 2020 • 17:01

Plzeň podepsala Hybše! Liberecký bek je konkurencí pro Limberského

Autor: iSport.cz, jon, ros
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň posiluje levou stranu obrany. Západočeský klub získal z Liberce Matěje Hybše. 27letý bek, který prošel i Spartou, zesílí konkurenci na místě sestavy, kde má Viktoria k dispozici mazáka Davida Limberského a dvojici Jan Kovařík, Adam Hloušek. Podepsal tříletou smlouvu platnou od sezony 2020/2021. Klub to v pondělí uvedl na svém webu.



„Matěj je velmi zajímavým a rychlostním typem hráče, který nás zaujal. Po vzájemné debatě a shodě se sportovním ředitelem i trenérem jsme se rozhodli jej oslovit a jsme rádi, že ho v nové sezoně budeme moci vídat ve viktoriánském dresu. Přejeme mu, aby se mu v Plzni líbilo a hlavně dařilo,“ prohlásil generální manažer klubu Adolf Šádek, který už hráče v Plzni osobně přivítal.

Hybše čeká na levém kraji obrany značná konkurence. První volbou je dlouhá léta David Limberský, jeden z pilířů úspěšné plzeňské éry. 36letému hráči ale po sezoně končí smlouva a stále není jasné, zda bude v kariéře ve Viktorii pokračovat. Dalšími možnostmi jsou v aktuálním kádru zkušení Jan Kovařík a Adam Hloušek.

Pomůže Matěj Hybš Plzni? Diskutujte na iSport.cz ZDE 

„Přestup do Plzně vnímám jako velký posun vpřed, další krok v plnění mých snů,“ dodal sám Matěj Hybš. „V Liberci jsem byl od prvního dne spokojený a vděčím mu za strašně moc, teď je to ale další etapa. Plzeň je velký a perspektivní klub se skvělým zázemím. Co jsem mohl poznat, tak všichni jsou nastavení, jak bych chtěl – s touhou se zlepšovat a chtít vyhrávat,“ prohlásil po oznámení transferu 27letý obránce.

Hráče si vytipoval trenér Adrian Guľa. „Jsem rád, že můžeme v týmu na novou sezonu přivítat dalšího kvalitního hráče. Nejen z pohledu toho, co má za sebou, ale i z pohledu jeho parametrů a zkušeností věříme, že bude pro celou Viktorku přínosem,“ komentoval novou posilu.

O Hybše, který v české lize nastoupil ke 143 zápasům a vstřelil šest branek, se zajímaly i zahraniční kluby. "O Matěje jsme registrovali i zájem ze zahraničí, nicméně zájem z Viktorky byl ze všech největší, jednání velmi konkrétní a rychlá a hráče určitě přesvědčila i komunikace s vedením klubu a hlavním trenérem," uvedl Daniel Smejkal z agentury IFM-M, která hráče zastupuje.

Plzeň v koronavirové pauze nelení. Ze Žiliny by měli přijít stoper Filip Kaša (26) a záložník Miroslav Káčer (24), oba by mohli být k dispozici už v aktuálním ročníku, pokud se FORTUNA:LIGA rozběhne.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud