15. června 2020 • 19:35

Bohemka mohla mít Musu. Řekli jsme ne, byla to chyba, prozradil Hašek

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes si ho hýčkají jako velký klenot, piplají z něj elitního útočníka. Petar Musa ale musel ujít velký kus cesty, aby vedení Slavie zaujal natolik, že dostal pořádnou šanci v prvním mužstvu. 22letý forvard si prošel hostováním na Žižkově, zaujal hlavně v Liberci, kde začal střílet prvoligové góly. Chorvatský talent ale klidně mohl skončit v jiném vršovickém klubu - v době své druholigové anabáze ho bedlivě sledovali zástupci Bohemians. „Tenkrát jsme řekli ne, byla to chyba,“ řekl v pořadu TIKI-TAKA na O2 TV Sport bývalý trenér "klokanů" Martin Hašek.



Musa odehrál na hostování na Žižkově sezonu a půl s bilancí 34 zápasů, 11 gólů. Slavia ho poté pustila do Liberce, kde udělal další výkonnostní krok kupředu. Vyšla mu podzimní část, kde se trefil sedmkrát. Jindřich Trpišovský pak neváhal a mladého forvarda si v zimě stáhl do Edenu.

Chorvatský střelec se v současné chvíli pere o místo se Stanislavem Teclem . Zkušený útočník bývá platnější při hře v poli, pohybem a bojovností vykoná pro svůj tým velké množství práce. Jenže trpí na zakončení, které naopak náramně jde mladšímu konkurentovi.

„Standa Tecl už je prověřený, má svoje roky, ve Slavii je dlouho. Hráči vědí, co potřebuje, on ví, co může od ostatních čekat. Je rychlostní typ, ale už je za ty roky vyhraný. Není fér ty dva porovnávat,“ prohlásil v pravidelném pořadu TIKI-TAKA na O2 TV Sport bývalý trenér Bohemians Martin Hašek .

Rasismus na fotbale? Fanouškům se ustupuje, klidně bych je zavřel, říká Šmicer
Video se připravuje ...

Prozradil i jinou zajímavou věc. V době, kdy Musa teprve hledal cestu do nejvyšších pater ligového fotbalu, jezdil ho na Žižkov sledovat a uvažoval o jeho angažování do Bohemky.

„Řeknu to úplně otevřeně. S Bohemkou jsme ho sledovali ještě v době, kdy byl na hostování ze Slavie ve druhé lize ve Viktorce Žizkov. Sportovní ředitel Míra Držmíšek říkal, že by možná šlo ho ze Slavie udělat, oni o něj v té době neprojevovali zájem do budoucna, i když teď se to určitě změnilo,“ vyprávěl Hašek.

„Byli jsme se něj ikskrát podívat, sledovali jsme ho, ale řekli jsme ne. Bylo to pro nás v tu chvíli od něj hodně málo pracovité. Ale pak se dostal do Liberce, začal dávat góly, teď dal důležité góly ve Slavii. Asi to byla chyba. Bohemka mohla mít tohoto hráče, my jsme ho skautovali a řekli, že ne. Je těžké odhadnout vývoj hráče, rozhodně není dobré dělat v raném věku velké závěry,“ upozornil kouč.

Trpišovský: Cenné vítězství! Někteří kluci to dohráli za hranou
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Zlín 1:0. Vydřená výhra, jediným střelcem Masopust
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

SESTŘIH: Baník - Slavia 2:2. Divoký závěr a ztráta lídra!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud