1. července 2020 • 09:06

Slovácko má střelce z Eindhovenu! Bude obr lepší než krajan Van Kessel?

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko získalo téměř dvoumetrového střelce (197 cm) z Curacaa. Habán Rigino Cicilia (25) byl v uplynulé sezoně nejlepším střelcem druholigového nizozemského FC Eindhoven, ve 28 zápasech vstřelil 11 branek a přidal šest asistencí. Ze Žiliny také přichází obránce Michal Tomič, podepsal na tři roky.



Dřív působil i Rodě JC Kerkrade, Waalwijku, anglickém FC Port Vale či litevském Sudova Marijampole, kde získal tamní ligový titul. V mládežnických kategoriích prošel i německým Aachenem.

Se Slováckem podepsal smlouvu do léta 2022 „Jedná se o vytáhlého útočníka, který splňuje naše požadavky. Věříme, že se u nás postupně adaptuje a bude pro nás přínosem,“ dodal k příchodu hráče manažer A-týmu Veliče Šumulikoski.

Klub z Uherského Hradiště o něj měl zájem už dřív, až nyní jednání klapla. Na hrotu potřeboval kouč Martin Svědík zvýšit konkurenci. Po odchodu Tomáše Zajíce do Baníku a nejistém setrvání Jana Klimenta má k dispozici jen Václava Jurečku a Pavla Dvořáka, jehož využívá v roli podhrota.

Cicilia se stane po Ginovi van Kesselovi, který se neprosadil v Slavii, druhým reprezentantem Curacaa v české nejvyšší soutěži.

Jednadvacetiletý Tomič si jako dorostenec vyzkoušel působení v Sampdorii Janov, odkud se před dvěma lety vrátil na Slovensko. V aktuálním ročníku člen slovenské reprezentace do 21 let nastoupil za Žilinu ke dvanácti zápasům a dal jednu branku, ale od poloviny listopadu kvůli zranění kolena nehrál.

Z V R P Skóre B

SESTŘIH: Bohemians - Slovácko 2:1. Klokani postupují do bojů o Evropu, rozhodl Mosquera
Video se připravuje ...

Rigino Cicilia dřív působil i Rodě JC Kerkrade, Waalwijku, anglickém FC Port Vale či litevském Sudova Marijampole, kde získal tamní ligový titul. V mládežnických kategoriích prošel i německým Aachenem. Se Slováckem podepsal smlouvu do léta 2022.
Rigino Cicilia dřív působil i Rodě JC Kerkrade, Waalwijku, anglickém FC Port Vale či litevském Sudova Marijampole, kde získal tamní ligový titul. V mládežnických kategoriích prošel i německým Aachenem. Se Slováckem podepsal smlouvu do léta 2022.

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud