14. července 2020 • 12:10

Baluta zpět do Slavie? Dost možná ne. Zájem je z Maďarska a Polska

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hostování v Liberci mu sedlo, šikovný rumunský záložník Alexandru Baluta, který patří Slavii, upoutal zajímavými výkony. Vrátí se do Edenu a bude bojovat o místo v kádru českého mistra? Dost možná ne, kolem Baluty krouží podle rumunské stanice Digi Sport dva zahraniční kluby – maďarský klub Puskás Akadémia a polský šampion Legia Varšava.



Baluta nastoupil v právě končící sezoně za Slovan k jednadvaceti ligovým zápasům, vstřelil čtyři branky a připsal si čtyři asistence. U Nisy ale s největší pravděpodobností dál hostovat nebude. Jak s ním Slavia naloží? Hovoří se o jeho prodeji za hranice.

Jako první se hlásí ambiciózní maďarský celek Puskás Akadémia, kde působí bývalý trenér Liberce Zsolt Hornyák a hrají tu i záložník Jakub Plšek či útočník David Vaněček. Ambiciózní klub skončil v lize třetí a představí se v prvním předkole Evropské ligy. „Puskás Akadémia by se Slavií dohodla, ale zatím nemůže naplnit platové představy hráče,“ cituje rumunská stanice Digi Sport svůj zdroj.

Do hry o Balutu se vkládá i čerstvý polský mistr Legia Varšava, kde působí útočník Tomáš Pekhart. Legia míří do prvního předkola Ligy mistrů a má zraněných několik ofenzivních hráčů. Šikovný záložník by se jí hodil.

Baluta může zůstat i ve Slavii, kde má smlouvu ještě na dva roky. Červenobílí ho v červnu 2018 kupovali z rumunské Craiovy za 2,65 milionu eur (podle tehdejšího kurzu 68 milionů korun).

Sezona Alexandru Balutovi skončila, Liberec se bude muset obejít v závěrečných bojích bez něj
Sezona Alexandru Balutovi skončila, Liberec se bude muset obejít v závěrečných bojích bez něj

V první sezoně naskočil za „sešívané“ celkem k dvaatřiceti soutěžním zápasům, zaznamenal v nich čtyři góly a dvě asistence. V další sezoně odehrál jen jedno ligové utkání a odešel na hostování do Liberce. A nepomohl si ani výrokem při svém odchodu. „Někdy jsem ani úplně nechápal koučův výběr sestavy. Ve Slavii jsem úplně nedostal šanci, abych ukázal všechno,“ prohlásil Baluta v září.

Ve Slavii by ho navíc čekala veliká konkurence, tu tvoří mimo jiné jeho krajan Nicolae Stanciu, Petr Ševčík, Ibrahim Traoré, Oscar Dorley či talentovaný Patrik Hellebrand. 

Šestadvacetiletý záložník chce hrát a předvést se v těžkých duelech i proto, aby zaujal trenéra rumunské reprezentace Mirela Radoie. Rumuni jsou v baráži o mistrovství Evropy.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud