15. července 2020 • 15:40

Lipsko, AS Řím, Leverkusen, AC Milán, Anglie. Kde bude hrát Schick?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Setrvání v Německu, nebo návrat do Itálie? Nebo snad přesun do Anglie, či do Španělska? O českého reprezentačního útočníka Patrika Schicka se zajímají kluby ze všech elitních evropských lig. Kde bude hrát? „Chceme zůstat v Lipsku, ale nevylučuji alternativu, že můžeme pokračovat v Římě, anebo z Říma odejít ještě do jiného klubu,“ vypočítává možnosti hráčův manažer Pavel Paska.   



O víkendu má svatbu, po ní se bude připravovat s Lipskem na srpnový finálový turnaj Ligy mistrů v Portugalsku, který za něj odehraje. Co bude pak, to střelec Patrik Schick neví. Variant je mnoho. Může zůstat v Lipsku, kde hostuje, vrátit se do AS Řím, přestoupit do AC Milán nebo Leverkusenu, o kterých se v zahraničních médiích začalo v posledních dnech psát, nebo se vydat na nové dobrodružství do Anglie, či Španělska.

„Pořád probíhá jednání mezi Lipskem a AS Řím,“ říká pro Sport Schickův manažer Pavel Paska ze společnosti International Sport Management. Schick se v německém týmu výborně chytil, v dvaadvaceti bundesligových zápasech vstřelil deset gólů a chtěl by tam zůstat. I saský klub by byl rád, jenže koronavirová pandemie přiškrtila tok peněz do fotbalu, a tak se licituje a tvrdě jedná.

Lipsko mělo ve smlouvě klauzuli, že může českého reprezentanta vykoupit za 29 milionů eur (zhruba 780 milionů korun). Jenže takhle vysoká částka je pro něj neakceptovatelná, i když prodalo Tima Wernera do Chelsea za 60 milionů eur (zhruba 1,6 miliardy korun), a tak ji nevyužilo.

„To, co platilo a bylo dosažitelné v lednu, už je pryč. Tehdy jsme jednali o 29 milionech eur, jak vše uzavřeme. Pak ale přišla pandemie, všechno skončilo a začali jsme znovu. Jedná se jen o peníze. Sportovně je Patrik v Lipsku spokojený. Buď se tedy Lipsko dohodne na finančním vyrovnání, a Patrik zůstane natrvalo, nebo by ho Řím znovu zapůjčil na rok s opcí za vyšších podmínek,“ míní Paska.

Patrik Schick se snaží prodrat k míči v utkání na hřišti Kolína
Patrik Schick se snaží prodrat k míči v utkání na hřišti Kolína

Deník Bild přišel s informací, že se do boje o Schicka může vložit Leverkusen. Interes Bayeru je odvislý od toho, zda prodá svou největší hvězdu – záložníka Kaie Havertze. Pokud ano, peníze mít bude.

Bild také tvrdí, že Lipsko chce nyní nastálo koupit jiný typ útočníka. Takového, jako je například Milot Rashica z Werderu Brémy. U Schicka by rádo prodloužilo hostování, což se však rozchází s představami AS Řím, které má preferovat jeho prodej.

Zájemci nejsou jen v Německu. V Itálii se mluví o tom, že čtyřiadvacetiletého kanonýra láká AC Milán, který od nové sezony převezme jako trenér Ralf Rangnick. Právě on byl jednou z klíčových osob, které Schicka přivedly do Lipska. „Registruju návrhy k jednání také z Anglie a Španělska,“ upozorňuje Paska. Z Premier League kolem Schicka kroužily Newcastle nebo Everton.

Paska se příští týden vydá jednat do Lipska. „Mým a Patrikovým cílem je, abychom do 13. srpna, kdy Lipsko odehraje čtvrtfinále Ligy mistrů, věděli, kde jsme. Ale není to žádná hektika, protože Patrik má ještě dvouletou lukrativní smlouvu. Jakmile skončí Champions League, je zase hráčem Říma. Když se nedohodneme, nezaměstnaný nebude. Přestupní okno je otevřené do 5. října, to jsem taky úplně v klidu. Chceme zůstat v Lipsku, ale nevylučuji alternativu, že můžeme pokračovat v Římě, anebo z Říma odejít ještě do jiného klubu,“ přibližuje Paska.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud