16. července 2020 • 11:08

Milník pro ženský fotbal! Opora Slavie ve stopách Součka, jde do West Hamu

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na trase mezi Edenem a Londýnem je fotbalově živo. Aktuálně nejlepší česká fotbalistka a opora Slavie Kateřina Svitková je novou posilou West Hamu, v organizaci „Hammers“ se nejspíš bude potkávat s Tomášem Součkem, který v United hostuje a pokud se udrží v Premier League, přesune se do Anglie natrvalo.



Na Slavii věděli, že o Kateřinu Svitkovou přijdou. Už v dubnu v rozhovoru s Jakubem Podaným prozradila, že sezona ukončená koronavirem bude její zatím poslední v Česku. Chtěla si splnit sen o zahraničním angažmá a cíl byl jasný: stát se první českou fotbalovou profesionálkou v Anglii.

Jasná nebyla jen konečná adresa, až dnes ji jako posilu představil West Ham United. Klub, kde dělá českému fotbalu skvělé jméno Tomáš Souček.

„Jsem nadšená, že jsem ve West Hamu. Je to velký klub s obrovskou historií a navíc v krásném městě. Doufám, že mu pomohu dosáhnout jeho cílů a že budeme úspěšní,“ řekla Češka na přivítanou fanouškům na klubovém webu.

V Londýně podepsala dvouletou smlouvu. „Kateřinu jsme nějakou dobu sledovali a její kariéra v reprezentaci a Slavii mluví sama za sebe,“ prohlásil trenér Matt Beard.

O 24letou záložnici byl v Evropě mimořádný zájem. V Česku nastřílela jen za poslední tři sezony přes sedmdesát gólů a její rána z loňského čtvrtfinále Ligy mistryň proti Bayernu obletěla svět, když ji UEFA nominovala do výběru nejlepších gólů sezony.

„Je to nejlepší soutěž na světě, plně profesionální. A týmy tam jsou neskutečné. Nejvíc mi dávají fanoušci a když tam chodí průměr čtyři tisíce diváků a x zápasů se hraje na hlavních stadionech, kam chodí přes 20 tisíc, to je pro mě neskutečné,“ těší se.

Zaplněný olympijský stadion ji ale zatím nečeká, ženský tým West Hamu je teprve ve fázi vývoje, vždyť první hráčka tu podepsala profesionální smlouvu teprve před dvěma lety. V poslední sezoně anglické ženské Super League skončily „Kladivářky“ osmé z dvanácti týmů, na tréninkový stadion Rush Green na východním předměstí Londýna chodilo kolem patnácti stovek diváků.

Kateřina Svitková po sedmi letech opouští Slavii
Kateřina Svitková po sedmi letech opouští Slavii

Na příští sezonu se ale plánuje velký posun. Řízení ženského fotbalu se totiž ujal zkušený manažer Aidan Boxall a trojnásobná česká fotbalistka roku je už třetí velkou letní posilou:

Branku West Hamu bude nově hájit australská reprezentantka Mackenzie Arnoldová, obranu přišla vyztužit mládežnická reprezentantka Albionu Maz Pachocová. Kateřina Svitková tak míří do týmu s obrovskými ambicemi.

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud