17. července 2020 • 15:47

Ve Spartě to nerozbalil a odchází. Mládežnický talent zůstane v Bosně

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Definitivní sbohem. Ve Spartě končí bosenský záložník Zinedin Mustedanagič. Jeho hostování v FK Sarajevo se proměnilo v trvalý přestup. „Zizuovi děkujeme za roky, které strávil ve Spartě a přejeme mu hodně štěstí v další kariéře,“ rozloučili se s teprve 21letým záložníkem Letenští.



Měl patřit k hvězdičkám, které zrodila vyhlášená strahovská akademie. Zinedin Mustedanagič své vrstevníky jasně převyšoval. Do Sparty přišel v roce 2015 a podepsal s ní tříletou smlouvu. V tehdejší silné devatenáctce patřil k nejlepším hráčům a dařilo se mu i v Youth League. Osud Adama Hložka ho ale nepotkal.

Bosenský mládežnický reprezentant odehrál za první tým Letenských jen sedm zápasů, ve kterých navíc nepotvrdil pověst střelce, jíž se mohl pyšnit v mládežnických kategoriích Sparty, kde střílel gól za gólem.

Více se prosadil v Dukle, kde během hostování v sezonách 2016/2017 a 2017/2018 odehrál 18 utkání, v nichž vstřelil tři branky a přidal jednu asistenci. Ještě více se mu následně dařilo v Ružomberoku, kde pod taktovkou trenéra Davida Holoubka přidal k sedmi gólům také šest asistencí.

Ani to mu ale místo v áčku Sparty nepřineslo. Naopak došlo na další hostování, tentokrát v Českých Budějovicích. Tam se však nijak zvlášť neprosadil. Po půl roce stráveném na jihu Čech putoval Mustedanagič domů do Bosny a Hercegoviny. Na hostování si jej tentokrát vzalo z Letné FK Sarajevo.

V kvůli koronaviru předčasně ukončené soutěži za něj nastoupil jen ke dvěma ligovým duelům, odehrál v součtu pouhých 45 minut. V nich si připsal jednu asistenci při výhře 6:2 nad celkem Tuzla City.

Působení v bosenském celku se ale nakonec protáhne. Sarajevo totiž zrealizovalo z Letné jeho přestup a získalo ho tak natrvalo. Mustedanagič s klubem podepsal tříletý kontrakt. „Zizuovi děkujeme za působení v našem klubu a přejeme mnoho štěstí v další kariéře i osobním životě,“ napsala na svém webu Sparta.

„Jsem rád, že došlo mezi kluby k dohodě a že jsem nyní oficiálně hráčem FK Sarajevo. Doufám, že naplním očekávání klubu a fanoušků a budeme v nadcházejícím období úspěšní,“ uvedl po podpisu smlouvy Mustedanagič.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Václav Kotal: Úspěšný a uznávaný trenér i obchodník na burze
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud