20. července 2020 • 14:40

Boleslav vábí trojici ze Sparty. Nabídka na Budínského není na obzoru

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi Mladou Boleslaví a Spartou se historicky čile obchoduje, živo na téhle lince je i nyní. Středočeši se zajímají o tři hráče, kteří Letenským patří – o obránce Ondřeje Zahustela, záložníka Filipa Havelku a útočníka Václava Drchala.



Boleslav vyhrála v tomhle ročníku FORTUNA:LIGY prostřední skupinu o Evropu, ale v kvalifikačním zápase o místo ve druhém předkole Evropské ligy padla v Liberci 0:2. „Mužstvo musí být silnější, početnější a kvalitnější,“ pravil pak trenér týmu z města škodovek Jozef Weber. Posily hledá mimo jiné na Letné.

První jméno? Ondřej Zahustel . Devětadvacetiletý krajní obránce v Boleslavi vyrostl, vrátil by se tak do dobře známého prostředí, z nějž se před čtyřmi a půl lety odrazil do Sparty. Zájem o něj deklaroval i Jablonec, ale zdá se, že blíž má nyní do středočeského klubu. Jelikož v minulosti hrál na křídelní pozici, mohl by být případně využitelný i tam.

Pak je tu Václav Drchal, o něj Boleslav bojuje s více kluby, interes o blonďatého útočníka lze registrovat napříč celou ligou. Středočeši ale nemají špatnou pozici. V útoku by mohl doplnit Jiřího Klímu, Weber by tak mohl vsadit na model jako v dobách, kdy měl v kádru Nikolaje Komličenka a Murise Mešanoviče. Tedy na spolupráci vytáhlého a běhavého forvarda. Drchal se na jaře vrátil do hry po zranění kolena, naskočil ale jen do tří ligových zápasů.

 

Boleslav hledá i posilu do středu hřiště, a to přesto, že je na dobré cestě setrvání Dominika Janoška, který by tu měl prodloužit hostování z Plzně. Přibýt k němu by mohl Filip Havelka, dvaadvacetiletý středopolař hostoval v právě končící sezoně v Českých Budějovicích a vstřelil jednu branku. Víc možností by se Weberovi šiklo i proto, že na marodce zůstává s poraněnou achilovkou špílmachr Marek Matějovský.

Vůdčí roli po něm převzal Lukáš Budínský, který tým na jaře táhl. 28letý kreativní záložník dal v sezoně nakonec třináct gólů a připsal si pět asistencí. Jeho výkony logicky poutají pozornost, ale konkrétní nabídka se zatím nerýsuje. Boleslav není pod tlakem, aby ho prodávala. Následující týdny ukážou další vývoj.

Bilance ve FORTUNA:LIZE v sezoně 2019/2020
Ondřej Zahustel (29) Václav Drchal (20) Filip Havelka (22)
Sparta, Slovácko Sparta České Budějovice
Zápasy: 7 Góly: 1 Zápasy: 3 Góly: 0 Zápasy: 25 Góly: 1

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Liberec - Mladá Boleslav 2:0. Slovan poslaly do Evropy góly Peška a Mary
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud