21. července 2020 • 19:21

Nečekaná posila Slavie. Stálice „klokanů“ přijala v Edenu novou roli

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia má nového stopera. Po 13 letech se do Edenu vrací stoper Michal Šmíd, který zároveň ukončil smlouvu v sousedních Bohemians. Zkušený obránce ale nefiguruje v plánech trenéra Jindřicha Trpišovského, má předávat zkušenosti mladým hráčům v B-týmu. 



„Vracím se po dlouhé době, ze Slavie jsem odešel v roce 2007. Těším se hodně, je to zase něco jiného, ale život plyne. Nejde hrát ligu do padesáti. Nabídka od Slavie byla vynikající. Dlouho jsem se nad ní nerozmýšlel. Šlo spíše o to, zda se kluby dohodnou,“ uvedl Šmíd.

V nedávno skončené sezoně za „Klokany“ odehrál pouze osm ligových zápasů. „O změně jsem uvažoval už déle, navíc po pauze vynucené epidemií jsem vypadl ze sestavy. Na Bohemce už jsem cítil, že bych to měl těžké. Byl jsem rozhodnutý rychle,“ přiznal zkušený obránce.

Nyní už bývalý stoper Bohemians Michal Šmíd
Nyní už bývalý stoper Bohemians Michal Šmíd

„Přicházím, abych pomohl s rozvojem mladých šikovných hráčů, kterých je ve Slavii nespočet. Sám jsem to za rezervu Bohemky v letní lize pocítil. Já už nemám žádné osobní cíle, moje role je hlavně předat zkušenosti mladým hráčům tak, aby pro ně byl přechod do ligy co nejjednodušší. Kdyby se podařilo postoupit do druhé ligy, tak by to bylo fajn,“ doplnil Šmíd.

V rezervě Slavie se znovu sejde s dlouholetým kamarádem a spoluhráčem Michalem Švecem. „Známe se asi od sedmi let. Nějaký čas jsme spolu trávili, on se pak ale rychle prosadil do A-týmu, pak jsme se zase setkali v Bohemians. Na naši spolupráci se těším,“ řekl Šmíd, který v nejvyšší soutěži za Bohemians, Duklu a České Budějovice odehrál 175 utkání a vstřelil devět gólů.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud