Jan Vacek
22. července 2020 • 17:00

Frýdek končí ve Spartě! S Letenskými se nedohodl na nové smlouvě

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seriál odcházení z Letné pokračuje. Po Martinu Graiciarovi, Semihu Kayovi, Georgesu Mandjeckovi a Costovi Nhaimonesovi opouští kádr Sparty další hráč. A rozhodně ne ledajaký. Rudé barvy po dlouhých pěti letech definitivně svléká odchovanec Martin Frýdek, jenž se s klubem po vypršení smlouvy nedohodl na nové. Jeho další kroky povedou podle všeho do zahraničí, zájem je hlavně v Turecku.



Díky za všechno. Tímhle vzkazem Sparta definitivně zamávala Martinu Frýdkovi, jednomu z nejvýraznějších hráčů letenského souboru v posledních letech...

Dohromady 147 soutěžních startů. Celkem 19 branek, k tomu 10 asistencí. Tuhle bilanci ve sparťanském dresu už Martin Frýdek dál nerozšíří. V největším tuzemském klubu totiž jeho odchovanec definitivně končí.

„Rád bych touto cestou poděkoval Spartě za krásná léta strávená v jejím dresu, vždy budu na tyto roky vzpomínat v dobrém. Na Letné jsem v průběhu let poznal množství skvělých spoluhráčů, zaměstnanců i fanoušků, s mnohými určitě zůstanu v kontaktu také v následující životní etapě. Jsem rád, že jsme se rozloučili ziskem poháru,“ vzkázal Frýdek na svém Instagramu.

K tomuto rozuzlení to směřovalo už delší dobu. Hráč měl od klubu už v zimě nabídku na prodloužení kontraktu, jenž mu vypršel po skončení sezony. S podpisem otálel, vyčkával totiž na zahraniční nabídku. Ta nedorazila, přesto k dohodě obou stran v předstihu nedošlo.

Během jara se na tom nic nezměnilo. Sparta si v jeho určité fázi sama vyhodnotila, že se vydá jiným směrem. Nyní to má punc oficiality, klub už se s osmadvacetiletým univerzálem, jenž nastupoval nejčastěji na levém kraji obrany či ve středu pole oficiálně rozloučil.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online > Kam povedou další kroky důrazného fotbalisty?

Velmi pravděpodobně do ciziny. Právě zahraniční angažmá je něco, co si Frýdek moc touží opět vyzkoušet. Po Senici by to pro něj byla druhá taková zkušenost. V minulých týdnech se spekulovalo o možném zájmu z Turecka, ve hře jsou podle informací deníku Sport především přední tamní kluby Trabzonspor a Besiktas. Jasno by mělo být v nejbližších týdnech.

V paměti fanoušků zůstane Frýdek zakořeněný jako výrazný hráč a velký srdcař. Ovšem taky jako fotbalista, jenž neměl daleko ke zkratům. Těch se povětšinou dopouštěl v těch nejvypjatějších duelech. Na podzim v derby se Slavií vyrobil nesmyslnou penaltu, v nedávném finále domácího poháru pak utekl vyloučení poté, co šlápl na ležícího protihráče Tomáše Malinského.

„Byly i zápasy a momenty, které se nepovedly, ale za celým působením se mohu ohlédnout s tím, že jsem za Spartu vždy bojoval na sto procent a jsem hrdý na to že jsem sparťan,“ prohlásil Frýdek.

Na hřišti skutečně nic nevypustil. Za rudé barvy se rval, kdykoli to byla potřeba. Nyní tohle společné dobrodružství definitivně končí.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Václav Kotal: Úspěšný a uznávaný trenér i obchodník na burze
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

TOP 10 gólů Sparty: Kangovy i Hložkovy parády. Zaujal Karlssonův obstřel
Video se připravuje ...

Všech 66 gólů Sparty: Podívejte se na Kangovy pumelice a další střelce
Video se připravuje ...

Martin Minčev, nová posila Sparty: Univerzál, může si vyhovět s Hložkem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
28

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud