24. července 2020 • 11:40

Nej přestup v historii Pardubic. Talent definitivně odchází do Portugalska

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Pardubice sice čeká návrat do první ligy, ale jejich největší talent posledních let ji chytat nebude. 18letý gólman Lukáš Horníček po ročním hostování definitivně odchází do portugalské Bragy, kde podepsal smlouvu na čtyři roky.



Je mu čerstvě 18 a v Portugalsku už strávil rok na hostování. Lukáš Horníček ale ve čtvrtém týmu portugalské ligy zaujal tak, že na něj uplatnil opci a podepsal mladého gólmana na příští čtyři roky.

„Již od Lukášova útlého věku jsme věděli, že Lukáš je megatalent a jsme rádi, že to již v 18 letech dotáhl do velkého klubu. Víme, že je to největší přestup v historii pardubického fotbalu, jsme na Lukáše a všechny, kteří se na jeho vývoji podíleli, pyšní. I dál ho budeme pozorně sledovat,“ prohlásil pardubický sportovní manažer Vít Zavřel na klubovém webu. 

Podle východočeského klubu jde o největší přestup v jeho historii. Částku, kterou čerstvý účastník FORTUNA:LIGY za brankáře dostane, ale nezveřejnil.

„Děkujeme Pardubicím za vstřícný postoj a spolupráci, trenérům za dlouhá léta práce s Lukášem a vedení za profesionalitu během všech jednání. Věříme, že Lukáš má v Portugalsku před sebou velkou budoucnost“ řekl k přestupu agent Pavel Zíka.

Braga je kolo před koncem portugalské ligy na čtvrtém místě a má jistou účast v příštím ročníku evropských pohárů. Horníček už na severu země rok hostuje a trénuje s prvním týmem, teď má šanci zabojovat o místo v bráně.

 

V mládežnické reprezentaci
V mládežnické reprezentaci

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud