28. července 2020 • 10:26

Pět nových hvězd Premier League? Zájem je o Schicka i zlatého střelce

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
3
  • Do Premier League se může stěhovat pět nových hvězd včetně Patrika SchickaDo Premier League se může stěhovat pět nových hvězd včetně Patrika SchickaFOTO: koláž iSport.cz

    Přestupové okno je od pondělí otevřené dokořán a navzdory koronavirové krizi už hráči čile mění kluby. Anglická Premier League už zná pár nových hvězd, které uvítá, v čele s Timem Wernerem a Hakimem Ziyechem v Chelsea. Deník Daily Mail teď vybral pětici dalších hráčů, kteří zazářili jinde, a ve slavné lize je o ně teď zájem.

  • Kai Havertz

    Začínáme u zmíněné Chelsea, ta si totiž v Německu po Wernerovi vyhlédla ještě jedno ofenzivní eso. Kai Havertz je tahounem Bayeru Leverkusen, za klub už odehrál skoro 120 zápasů, a to je mu teprve jednadvacet! Za univerzála, který může hrát "desítku" nebo křídlo, bude muset vysázet 73 milionů liber (přes 2 miliardy korun). Havertzovi se do Londýna hodně chce, láká ho Liga mistrů i spojení s krajany Wernerem a Rüdigerem. Chelsea ale bude možná muset pár hráčů prodat, aby si ho mohla dovolit.

    Kai Havertz v dresu Leverkusenu Kai Havertz v dresu LeverkusenuFoto Reuters

  • Bertrand Traoré

    Někdejší hvězda Ajaxu Amsterdam zažívá dobrá léta v Lyonu, za tři sezony tam dal 21 gólů. Reprezentanta Burkiny Faso, který dříve patřil Chelsea, teď láká zpět do Anglie Leicester. Jeho cenovka oficiálně činí 30 milionů liber (860 milionů korun), Lyon je ale v rámci vyvarování se finančním trablům připravený jednat i o lehce nižší částce.

    Bertrand Traoré by se mohl vrátit do Anglie Bertrand Traoré by se mohl vrátit do AnglieFoto Profimedia.cz

  • Patrik Schick

    Na českého reprezentanta po desetigólové sezoně stojí fronta zajímavých zájemců. V jejím čele je samozřejmě Lipsko, které by Schicka po odchodu dalšího střelce Tima Wernera rádo udrželo nastálo. Hlásí se ale i kluby z Premier League, nejintenzivnější má být interes Newcastlu. Schickova hodnota má být kolem 25 milionů liber (717 milionů korun), kluby ale údajně doufají, že jeho domovský klub AS Řím bude otevřený dalšímu hostování, tentokrát s povinnou opcí.

    Patrik Schick v dresu RB Lipsko pookřál a rozehrál se do slušné formy Patrik Schick v dresu RB Lipsko pookřál a rozehrál se do slušné formyFoto Profimedia.cz

    Češi v zahraničí: Kladivář Souček, úspěšný Vaclík a Škodovo obrození
    Video se připravuje ...

  • Mario Götze

    Autor zlatého gólu z MS 2014 ukončil svou druhou štaci v Dortmundu. Posledních pár let sice zraněními sužovanému záložníkovi tolik nevyšlo, šikovný Němec má ale v 28 letech stále čas svou kariéru nakopnout, navíc je k mání zadarmo. Götzeho agent má v průběhu tohoto týdne vyjednávat se zástupci anglických klubů, o hráče má být ale zájem i v Itálii a rodném Německu.

    Záložník Mario Götze po návratu do Borussie Dortmund nenavázal na někdejší top formu Záložník Mario Götze po návratu do Borussie Dortmund nenavázal na někdejší top formuFoto Profimedia.cz

  • Ferrán Torres

    Nejmladší člen seznamu. Teprve dvacetiletý španělský mládežnický reprezentant, by se nebránil výměně Valencie, která skončila v této sezoně až devátá, za větší klub.  Zájem má jeden z těch největších na světě - Torrese by krajan Pep Guardiola rád přivedl do Manchesteru City. "Netopýři" si za svůj mladý poklad říkají 40 milionů liber (1,15 miliardy korun).

    Mladý křídelník Ferran Torres patří do základní jedenáctky Valencie Mladý křídelník Ferran Torres patří do základní jedenáctky ValencieFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud