Radek Špryňar
Premium
28. července 2020 • 13:33

V Plzni vypukl boj o křídla, Guľa zkusí talent i posilu: pět plus Ba Loua

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aktuálně má Plzeň v kádru pět křídelních hráčů, zřejmě už v tomto týdnu k nim přibude šestý – Adriel Ba Loua z Karviné, jehož přestup je dotažený. Místo na trávníku je však pouze pro dva ze sexteta. Boj o krajní prostory začíná. Viktoria má v srpnových dnech v plánu pět přípravných utkání, vybrat ideální krajní varianty je klíčová práce pro realizační tým před vstupem do ligy, potažmo kvalifikace o Evropu. Co hraje pro jednotlivé adepty na sestavu Viktorie a jaká je jejich charakteristika, to si přečtete v zamčené části článku pro iSport Premium.



Joel Kayamba, Jan Kopic, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik a talentovaný teenager Pavel Šulc. To je momentálně pětice adeptů na dvě volná místa na krajích útočného trojzubce v herní šabloně 4 – 3 – 3. K nim za pár dní přibude ještě další hráč, který si bude nárokovat výrazný prostor na trávníku. A to Adriel Ba Loua, o jehož příchodu z Karviné za třináct milionů korun informoval deník Sport už v polovině června.

Druhý klub nedávno předčasně ukončeného ročníku FORTUNA:LIGY posilu z Pobřeží slonoviny ještě oficiálně nepředstavil. Čeká se jen, až se druhý nejlepší nahrávač (deset asistencí) minulé sezony vrátí z dovolené. Všechno je ovšem domluvené, což tvrdí nejen zdroje Sportu, ale ve stejném duchu promluvil pro idnes.cz také karvinský trenér Juraj Jarábek.

„To už je uzavřené, všechno je podepsané,“ na rovinu pronesl slovenský kouč. „Je nám líto, že Ba Loua odejde, protože jeho produktivita nám bude chybět. Ale to je život. Přeji mu, celý tým mu přeje, aby hrál ve větším českém klubu a třeba se ještě posunul někam dále Evropy. Je mladý a vše má před sebou,“ dodal.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud