29. července 2020 • 15:30

Slavia posílá mladíky hostovat: Jihlava i Liberec. Gólman do Dánska?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou by snad měli v sešívaném dresu mít významnou roli, v nové sezoně to ale ještě nebude. Slavia posílá hned několik mladých hráčů na hostování, aby si vyzkoušeli dospělý fotbal. Nejzajímavější jména? Krajní bek Daniel Kosek doplní dvojici Matoušek, Jugas v Liberci, šikovný středopolař Lukáš Červ zase míří do druholigové Jihlavy.



Právě Kosek a Červ, hráči ročníku 2001, platí ve slávistické akademii za jedny z největších nadějí. Na podzim se oba předvedli v mládežnické Lize mistrů, kde mužstvo kouče Martina Hyského dokázalo porazit Inter Milán i Barcelonu.

V zimě pak absolvovali herní soustředění s áčkem Pražanů a zkraje července v Liberci zapsali i první ligové minuty. O měsíc starší Červ teď putuje do Jihlavy, detaily hostování se ještě řeší. Kosek bude bojovat o místo právě na severu Čech pod Pavlem Hoftychem.

Červa by měl na Vysočině doplnit také obránce Tomáš Vlček, který jarní část uplynulé sezony strávil na hostování v Ústí nad Labem.

Odchodů z kádru béčka Slavie, které bude opět hrát ČFL, je ovšem výrazně víc. „Všichni tito hráči už přerostli třetiligový fotbal. Je zapotřebí, aby udělali další krok, a proto jsme se rozhodli, že zamíří na hostování či přestupy,“ podotkl pro klubový web člen představenstva Jiří Bílek.

Lukáš Červ proměnil v Barceloně penaltu
Lukáš Červ proměnil v Barceloně penaltu

Takže? Dvacetiletý záložník Matěj Valenta na jaře hostoval v Ústí, teď by měl natrvalo přestoupit do Českých Budějovic. Slavia ale bude mít právo případného zpětného odkupu. V Edenu definitivně končí také Ladislav Krobot, který jako volný hráč odchází do Mladé Boleslavi, za níž hrál už na jaře.

Trio Jan Vejvar, Martin Otáhal a Michal Vaněk bude hostovat v druholigovém Vyšehradu. Dvaadvacetiletý útočník Vejvar tam hraje už rok a půl, o brankáři Otáhalovi platí totéž. Záložník Vaněk (19) v minulém ročníku kopal hlavně za slávistické béčko.

Zajímavý je případ Martina Vantruby, dvaadvacetiletého slovenského gólmana, který do Prahy přišel v lednu 2018 z Trnavy. Za áčko ale ostrý zápas nikdy nechytal, putoval po hostováních na Slovensku a naposledy v Příbrami. Teď se podle klubového webu Slavie zúčastnil testů v dánském Nordsjaellandu.

Středopolař či stoper Nedžad Zinhasovič jedná o přestupu do Vlašimi. Na podzim taky hrál mládežnickou Ligu mistrů, jaro pak v dresu Vyšehradu. Další člen B-týmu Vojtěch Šilhan absolvuje zkoušku v Ústí nad Labem, Jiří Janoušek čeká na vyjádření ze strany nejmenovaného slovenského týmu.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud