31. července 2020 • 14:52

Baluta opouští Slavii, jde do Maďarska. Bude hrát za Puskás Akadémia

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maďarský klub Puskás Akadémia získal další posilu z Česka. Po Jakubu Plškovi, Davidu Vaněčkovi a Golgolu Mebrahtovi přichází do týmu Zsolta Hornyáka rumunský záložník Alexandru Baluta. Dosud hráč Slavie, který v ukončeném ročníku hostoval v Liberci, podle maďarského Transfermartku podepsal tříletý kontrakt.



Rumunský reprezentant přišel do Slavie z Craiovy v létě 2018 za 2,65 milionu eur, tedy asi 67 milionů korun. Za sešívané, se kterými slavil double, odehrál napříč soutěžemi 34 zápasů s bilancí 4+2. V sezoně 2019/20 hostoval v libereckém Slovanu, kde za 25 klání stihl 5 vstřelených gólů a 6 asistencí.

Teď přestupuje do Puskás Akadémia, třetího celku uplynulé sezony maďarské ligy. Pod vedením Zsolta Hornyáka, bývalého trenéra Liberce, bude hrát i s Čechy Jakubem Plškem a Davidem Vaněčkem, nebo s australanem Golgolem Mebrahtem, který prošel Mladou Boleslaví a Spartou.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud