31. července 2020 • 18:25

Sparta podepsala Čelůstku! Vyřešila stopera, přichází zkušený reprezentant

Autor: jav, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
17
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí letní posila pro Spartu je hotová. Jak již iSport.cz během pátku informoval, stal se jí reprezentační stoper Ondřej Čelůstka. Zkušený zadák dopoledne absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal tříletý kontrakt.



Letenští tak mají definitivně vyřešenou pozici pravého stopera. Trenér Václav Kotal měl dosud k dispozici Lukáše Štetinu a Dominika Plechatého, nyní k nim přibyl i bývalý hráč Antalyasporu, ve kterém mu po sezoně vypršela smlouva.

„Jsme moc rádi, že se nám přestup Ondry podařilo realizovat. Přichází opora reprezentace, hráč, který se v dresu národního týmu výrazně podílel na úspěchu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy,“ prohlásil na klubových stránkách o třetí letní posile sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

„Ondra ideálně doplní naše stávající stopery, v kádru tak budeme mít vyvážený mix mladých a zkušených středních obránců. Do zadních řad jsme chtěli přivést někoho s velkými zkušenostmi, Ondra má navíc silné leaderovské schopnosti, je to vítězný typ. To by týmu, který věříme bude nadále společně růst, mělo do budoucna hodně pomoct,“ dodal Rosický.

Čelůstka prošel Slavií, v minulosti kopal rovněž za Trabzonspor, Sunderland či Norimberk. V národním týmu má na kontě šestnáct startů, vstřelil jednu branku. Už dříve Pražané představili slovenského brankáře Dominika Holce a bulharského ofenzivního univerzála Martina Minčeva.

„Jsem moc rád, že jsem ve Spartě podepsal dlouholetou smlouvu. Doufám, že budeme úspěšní a potáhneme za jeden provaz od prvního momentu. A taky že budeme vyhrávat trofeje,“ řekl po podpisu smlouvy Čelůstka.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

TOP 5 mladíků: kraluje Hložek, kdo byli nejzajímavější talenti v lize?
Video se připravuje ...

TOP jedenáctka fotbalové sezony: Stanciu, Kanga, vynikal Malinský
Video se připravuje ...

ANKETA: Top moment sezony? Slávistické jaro, příchod Václava Kotala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud