Jan Vacek
2. srpna 2020 • 10:23

Sparta potvrdila Hancka, klub vyjednal nižší opci. Rosický objasnil detaily

Autor: Jan Vacek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
99
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naprosto stěžejní otázka pro letní přestupové období Sparty je zodpovězena. A to určitě k obrovské spokojenosti fanoušků. Podle informací portálu iSport.cz vedení letenského klubu v sobotu večer dosáhlo finální dohody s Fiorentinou o budoucnosti stopera Dávida Hancka. Elitní zadák bude ve Spartě hostovat další sezonu, Pražané si zároveň vyjednali opci na odkup v hodnotě tří milionů eur (asi 81 milionů korun). Sparta prodloužení hostování s opcí potvrdila v neděli odpoledne na klubovém webu.



Byla to dlouhá sága, která měla svůj vývoj a zvraty. V jednu chvíli to se setrváním Dávida Hancka ve Spartě vypadalo nadějně, potom zase spíš pesimisticky. Slovenský reprezentant si nakonec angažmá v rudém dresu prodlouží minimálně o rok.

„Kluby jsou domluvené, záležitost je uzavřená. Už zbývají jen nějaké papírové povinnosti,“ potvrdil zdroj blízký samotným vyjednáváním. Sparta udržení Hancka oficiálně oznámila v neděli odpoledne.

„V době koronavirové pauzy probíhala jednání s trenérem Kotalem, na kterých jsme se bavili o skladbě mužstva pro další sezonu. Shodli jsme se, že setrvání Dávida Hancka je naší jasnou prioritou. Máme za sebou složitá vyjednávání, pracovali jsme na tom opravdu dlouhou dobu. Proto jsme rádi, že jsme s Fiorentinou nakonec dospěli k dohodě,“ uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Už v pátek vyšlo na povrch, že by k dohodě s Fiorentinou skutečně mohlo dojít. Hlavní krok ale Rosický a spol. udělali v sobotu. Během celého dne byli se zástupci italského celku v čilém kontaktu, v pozdně večerních hodinách pak přiletěl z Apeninského poloostrova kýžený verdikt: souhlasíme.

„Samotný Hanci sehrál velkou roli v tom, že bude minimálně další rok oblékat náš dres. Dal jasně najevo, že chce bezpodmínečně zůstat. Dávid udělal pod trenérem Kotalem velký pokrok a prokázal potenciál a kvalitu, kvůli kterým jsme ho před rokem přiváděli. Věříme, že u nás i nadále bude růst. Navíc, v týmu si získal velký respekt a stává se z něho leader. Jeho přístup je příkladný, i proto je moc dobře, že s námi pokračuje,“ dodal spokojený Rosický.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Sparta si zároveň vyjednala i opci na trvalý přestup, která se pohybuje kolem tří milionů eur (asi 81 milionů korun). Je tedy o polovinu nižší, než byla ta poslední, kterou Letenští po minulé sezoně neuplatnili.

„Chci všem poděkovat, hlavně fanouškům, protože jejich podpora a touha po tom, abych tu zůstal, byla obrovská. Musím přiznat, že to je částečně důvod, proč cítím, že Sparta je pro mě i pro další sezonu to nejlepší. Jsem rád, že už před soustředěním je jasno a můžu se teď spolu s týmem chystat na novou sezonu,“ řekl ke svému setrvání v klubu Dávid Hancko.

Důležitá zpráva to je i pro trenéra Václava Kotala, jenž Hanckovo setrvání v kádru označil za jednoznačnou prioritu. Nyní s ním může napevno počítat. Talentovaný zadák se Spartou zahájil minulý pátek letní přípravu, nyní vůbec nic nebrání tomu, aby s mužstvem v úterý odcestoval na herní soustředění do Rakouska.

Kotal má rázem na pozici středního obránce širokou paletu možností. Kromě Hancka může využít čerstvou posilu Ondřeje Čelůstku, k dispozici jsou rovněž Lukáš Štetina, David Lischka a Dominik Plechatý.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

TOP přesuny fotbalistů: Trmal, Čelůstka i talent z Bergama
Video se připravuje ...

TOP jedenáctka fotbalové sezony: Stanciu, Kanga, vynikal Malinský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
99

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud