Michal Kvasnica
4. srpna 2020 • 08:06

Olomouc našla útočníka ve Slovinsku. Jednání s Azevedem se komplikují

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Radoslav Látal se dočká útočníka, jehož spolu s vedením Sigmy po návratu Lukáše Juliše do Sparty složitě sháněl. Nebude to Václav Drchal ani Jan Chramosta, ale Dominik Radič, jenž naposledy působil ve slovinském Rudaru Velenje. Už je v Olomouci a brzy by se měly doladit podmínky, po absolvování zdravotní prohlídky podepíše 24letý Chorvat smlouvu. Komplikuje se naopak jednání s Carlosem De Azevedem z Baníku, příchod brazilského ofenzivního univerzála brzdí podmínky zahraničního agenta. A Hanákům dochází trpělivost.



Sehnat forvarda v Česku se Olomouci nepodařilo, přestože se s předními tuzemskými kluby o několika jménech dlouho bavila. Tak Hanáci obrátili svůj zájem do zahraničí. A klaplo to.

Sigma je podle informací iSport.cz blízko dohody s Dominikem Radičem, jenž už byl v pondělí přítomen na Andrově stadionu. 24letý Chorvat je produktem vyhlášené akademie Dinama Záhřeb, v posledních třech ročnících však působil ve slovinském Rudaru Velenje, kde nastřílel 21 gólů.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Radič se narodil v německém Hannoveru, měří 188 centimetrů, server TransferMarkt jeho hodnotu odhaduje na 13 milionů korun. Zájem o něj byl v Polsku, myslely si na něj i České Budějovice.

Na Moravě by mohl zalepit díru po kanonýru Lukáši Julišovi, jeho konkurenty na hrotu útoku jsou Martin Nešpor, Jakub Yunis, Pavel Zifčák či Mojmír Chytil. Je však možné, že někdo z nich zamíří na hostování.

A kromě Radiče může přijít ještě jedna tvář, už přes týden do svých řad láká Sigma z Baníku i ofenzivního univerzála Carlose De Azeveda. „Sháníme náhradu na křídlo za Pilaře,“ řekl už na startu přípravy olomoucký trenér Radoslav Látal.

Novou posilou Olomouce se má stát Dominik Radič
Novou posilou Olomouce se má stát Dominik Radič

Kluby jsou na přestupu domluveny, 29letý Brazilec by pravděpodobně stejně odnesl zužování kádru kouče Luboše Kozla pro soustředění v Rakousku, navíc Azevedovi 31. prosince v Ostravě končí smlouva.

Jenže jednání brzdí hráčův zahraniční agent, jenž pro sebe žádá vysokou provizi. Není to první problém v souvislosti s fotbalistou, který v české lize odehrál 100 zápasů s bilancí 9 gólů a 12 asistencí, už před dvěma lety Azevedo na konci přípravy utekl do druholigového francouzského FC Paříž.

Pokud Jihoameričanův manažer nezačne jednat ve prospěch hráče, je možné, že Olomouckým brzy dojde trpělivost a námluvy ukončí. Tolik je to však trápit nemusí, v dobrém světle se zatím v přípravě ukazují mladí ofenzivní odchovanci: Pavel Zifčák či Jáchym Šíp.

 

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud