6. srpna 2020 • 15:54

Slavia získala Lingra, podepsal do června 2024. Přestoupil i Tijani, ale...

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
33
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další posilu získala pražská Slavia. Řady mistra nově rozšířil Ondřej Lingr, který do Edenu přestoupil z Karviné. Jednadvacetiletý záložník podepsal kontrakt do června 2024. Pražský celek o tom informoval na svých webových stránkách. Trvalý přestup do Slavie z Jihlavy dokončil také stoper Mohamed Tijani. Ten se ale do přípravy zapojil v Liberci, kde by měl působit na hostování.



Úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a dovršil přestup z Karviné do Slavie. Ondřej Lingr podstoupil také test na COVID-19 a po jeho výsledku, pokud bude negativní, vyrazí za novými spoluhráči do rakouského Laa an der Thaya na herní soustředění.

„Přestoupit do Slavie je pro mě něco neskutečného. Když si vezmu, že jsem tady nedávno jako divák koukal na to, jak kluci hrají Ligu mistrů, tak je to něco fantastického. Být ve špičkovém evropském klubu bylo mým snem. Jsem v tom nejlepším klubu v republice. Strašně se těším,“ uvedl Lingr po podpisu čtyřleté smlouvy.

V hledáčku kouče Trpišovského byl delší dobu. „Vidíme v něm záložníka budoucnosti. Měl by brzy typologicky zapadnout do naší hry. Je běhavý, fotbalový, má rád osobní souboje a je to emoční hráč,“ řekl o nové posile trenér Slavie. „Ve svém věku patří k nejlepším v republice. Je to fotbalista pro reprezentační úroveň. Z rozhovorů na něm bylo vidět, jak je hladový se o místo v kádru porvat,“ dodal Trpišovský.

Boj o místo nebude pro Lingra ale snadný. „Má velký handicap v tom, že s námi neabsolvoval přípravu. Za dva týdny začíná liga a pro něj to není ideální startovací pozice. Jak ho ale znám, tak je to velký bojovník. Musí projevit kvalitu, je tu hodně hráčů. Po nějaké době s námi si vyhodnotíme, co pro něj bude nejlepší v období do zimy,“ naznačil plány s novou akvizicí kouč „sešívaných“.

Příchod Lingra, který je po Tomáši Malínském, Michalu Beranovi, Ondřeji Karafiátovi a Janu Kuchtovi pátou letní posilou Slavie, tak ještě více nahrává možnému přestupu Lukáše Masopusta, o kterého projevil zájem West Ham. Zda poputuje za Tomášem Součkem má záviset pouze na tom, zda se celky dohodnou na přestupové částce.

Kromě mládežnického reprezentanta je oficiálně slávistou také stoper Mohamed Tijani, který v Edenu na jaře hostoval z Jihlavy. Nyní se celky dohodly na trvalém přestupu. Do přípravy se však urostlý obránce zapojil v Liberci, kde by měl působit na hostování.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Ve Slavii se bude řezat kádr. Až deset hráčů může zamířit jinam
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
33

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud