18. srpna 2020 • 12:20

Koeman po Barceloně touží dlouho, jako jediný tým ji má v klauzuli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ronald Koeman do Barcelony? Už se to zdá jako hotová věc, i když španělský velkoklub ještě nic oficiálně neoznámil. Legendární nizozemský obránce je sice trenérem nizozemské reprezentace, ale ve smlouvě má klauzuli o jejím předčasném ukončení - právě v případě zájmu Barcelony. V Katalánsku by měl Koeman podepsat tříletý kontrakt.



Sedmapadesátiletý Koeman od ledna 2018 trénuje nizozemskou reprezentaci, kterou loni dovedl do finále Ligy národů, a se svazem má smlouvu až do světového šampionátu v roce 2022. Práce v Barceloně, kde působil jako hráč a v úvodu trenérské kariéry i jako asistent, je však pro něj vysněným angažmá.

Právě proto má Koeman podle médií ve smlouvě s nizozemským svazem klauzuli, že v případě zájmu Barcelony může kontrakt u národního týmu okamžitě ukončit. Mistr Evropy z roku 1988 prý dokonce o možnosti zastoupit odvolaného Quiqueho Setiéna prohlásil, že je to „teď, nebo nikdy“.

Barcelona odvolala Setiéna tři dny po ostudném debaklu 2:8 ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Koeman by se měl podílet na rozsáhlé přestavbě týmu, který skončil druhý ve španělské lize, v poháru vypadl ve čtvrtfinále a poprvé od roku 2008 tak zakončil sezonu bez trofeje.

MATCH OVERVIEW LEGACY
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud