18. srpna 2020 • 16:40

Klobása do Pardubic? Má eminentní zájem, ale Jihlava za něj chce balík

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubický nováček by potřeboval posilu do každé řady, ale nejvíc jej pálí post hrotového útočníka. Proto zkouší přivést šestadvacetiletého snajpra Stanislava Klobásu z Jihlavy, zatím neúspěšně. „Rozdíl mezi naší představou a požadavky Jihlavy je diametrální,“ přiznává majitel východočeského klubu Vladimír Pitter.



Aktuální výběr pardubických útočníků nebudí zrovna příliš velký respekt. A už vůbec ne důvod k optimismu. Posuďte sami.

První volbou je aktuálně pětatřicetiletý veterán Pavel Černý, který si umí zkušeně pomoci v souboji tělem i s přehledem zakončit. Jenže v nejvyšší soutěži už bude mít určitě problémy s tempem a nároky na pohyb.

Osmadvacetiletý Michal Petráň je sice v ideálním věku, ale z hostování z Karviné se vrátil s operovaným ramenem, kvůli kterému je ještě ve skluzu. „Ve formě bude tak za měsíc,“ podotkl trenér Jiří Krejčí.

Třetím do party je pak jedenadvacetiletý David Huf, bezesporu talent. Ale rovněž on propásl skoro celou minulou sezonu kvůli těžkému zranění.

Je proto logické, že se Pardubice hodlají na klíčovém postu posílit – a variantou číslo jedna je pro ně Stanislav Klobása z Jihlavy. Šestadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi má za sebou skvělou sezonu, v dresu Vysočiny se se sedmnácti góly stal nejlepším střelcem soutěže. A rád by se posunul o level výš.

Pardubice se dostaly do první ligy po 51 letech
Pardubice se dostaly do první ligy po 51 letech

„Osobně jsem se Standou hovořil naposled v sobotu, má eminentní zájem přijít k nám, ale zatím to visí na odstupném,“ uvedl sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel. „S Jihlavou jsme se nepotkali na finanční částce, ale ještě to není uzavřené,“ dodal.

„Ten rozdíl je diametrální, Jihlava chce zhruba dvaapůlkrát tolik, co nabízíme,“ upřesnil pak boss nováčka Vladimír Pitter, který bere v úvahu i další okolnosti. „Standovi tam za rok končí smlouva, naši trenéři znají jeho limity, byla tam nějaká zranění, takže uvidíme. Ještě je na to dost času. Hlavně nesmíme panikařit, musí to mít hlavu a patu. Musí to být hráč, který zapadne do kabiny, protože na ni hodně dáme. Nechceme kusy za každou cenu.“

Pardubice vstoupí do nové sezony FORTUNA:LIGY v neděli na hřišti Jablonce. Vysočina má první kolo druhé ligy proti Chrudimi kvůli karanténě soupeře odložené na neurčito.

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud