Jakub Konečný
25. srpna 2020 • 08:00

Krmenčík v Belgii nehraje, Bruggy ho prý odepsaly. Vrátí se do Plzně?

Vstoupit do diskuse
46
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaatřicet minut. Jen tak málo zatím odehrál Michael Krmenčík v této sezoně za Bruggy v dosavadních třech mistrovských utkáních. A nic nenasvědčuje tomu, že by se na nelichotivé pozici českého reprezentanta v belgickém mistrovském klubu mělo něco změnit. Vrátí se sedmadvacetiletý útočník po sedmi měsících zpět do Plzně?



Angažmá Michaela Krmenčíka se zatím nevyvíjí podle představ – Brugg, ani samotného hráče. Český reprezentant odešel do Belgie narychlo v zimě za šest milionů eur (169 milionů korun), víc Bruggy zaplatily ve své historii pouze za dva hráče. Než udeřil koronavirus, stihl Krmenčík v černomodrém dresu sedm soutěžních utkání a jednu asistenci. Pak veškeré fotbalové dění v Belgii vinou pandemie utichlo, Jupiler Pro League byla předčasně ukončena a Bruggy byly vyhlášeny mistrem.

„Česká liga je na nižší úrovni, musí si zvyknout. Tenhle kluk potřebuje čas na adaptaci,“ zastal se během jara Krmenčíka generální manažer klubu Vincent Mannaert.

Jenže ani v nové sezoně se Krmenčíkova pozice nezlepšila. V dosavadních třech ligových zápasech si připsal jako střídající hráč pouhých 32 minut. V zatím posledním utkání proti Beerschotu (0:1) odehrál 20 minut, v úplném závěru měl velkou šanci na vyrovnání, ale vychytal ho hostující brankář. 

„Nepodával dobré výkony v přípravě, nedává góly – a nikdo už nevěří tomu, že se to změní. Klub by se v případě zajímavé nabídky nebránil jeho odchodu,“ řekl redakci iSport.cz zdroj blízký belgickému klubu.

Co říká agent?

Logicky se jako první nabízí návrat do Plzně, která má kvůli aktuálním zraněním Tomáše Chorého a Ondřeje Mihálika do útoku k dispozici jen Jeana-Davida Beauguela. A situaci podle informací iSport.cz celkem urgentně řeší.

„Bruggy navíc už takhle v nedávné minulosti naložily s Rezaeim,“ připomíná belgický zdroj příběh íránského útočníka Kaveha Rezaeiho, který přišel do Brugg před dvěma lety za pět milionů eur z Charleroi. Jenže se neprosadil, a tak už byl podruhé poslán zpět do Charleroi na hostování.

Bude se opakovat stejný model i v Krmenčíkově případě? „Pokud Plzeň projeví zájem, dokážu si představit, že ano,“ říká belgický insider.

„Já zatím žádné signály o tom, že by se Bruggy chtěly Michaela zbavit, nemám,“ namítá však hráčův agent Daniel Smejkal z agentury IFM-M, který oprávněně věří, že Bruggy budou mít se svým historicky třetím nejdražším nákupem víc trpělivosti. Jistý účastník základní skupiny Ligy mistrů nicméně v prvních třech ligových kolech už dvakrát prohrál, pokaždé navíc doma, takže v klubu vládne velká nervozita.

A Plzeň rovněž nemá na co čekat, potřebuje jednat rychle.

Vstoupit do diskuse
46

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud