31. srpna 2020 • 10:06

Van Buren ze Slavie posílí Dynamo. V Budějovicích bude půl roku hostovat

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Dynamáci, něco se chystá,“ lákal v neděli twitterový účet českobudějovického klubu. To „něco“ je posila do útoku, tým Davida Horejše v pondělí ráno oficiálně doplnil nizozemský útočník Mick van Buren. Slavia 28letého hroťáka posílá na jih Čech na půlroční hostování bez opce.



Van Buren je hráčem Slavie od léta 2016, jaro strávil v rodném Nizozemsku v týmu ADO Den Haag. Tentokrát míří blíž, větší herní vytížení bude hledat v jihočeském klubu. „České Budějovice jsem si vybral, protože se herní styly obou týmů poměrně podobají. Slyšel jsem jenom pozitivní ohlasy o trenéru Horejšovi. Projevil velký zájem, abych u nich působil, což mě v hostování na jihu Čech povzbudilo,“ sdělil 28letý ofenzivní univerzál slávistickým klubovým stránkám.

„Mick má za sebou nešťastnou část roku 2020. Poté, co odešel na hostování do Nizozemska, neodehrál kvůli brzkému ukončení Eredivisie na jaře téměř žádné utkání,“ vysvětlil člen představentstva ligového mistra Jiří Bílek. „V létě se vrátil do Slavie, ale sužovaly ho drobné zdravotní potíže, a tak neměl příliš možnost zabojovat o místo v sestavě. Přirozeně potřebuje co nejvíce hrát. České Budějovice o něj měly dlouhodobý zájem. Věříme, že zde nabere potřebnou herní praxi a po návratu zabojuje o místo v kádru,“ doplnil.

„O Micka jsme hrozně moc stáli. Ještě na soustředění v Rakousku jsme si určili priority, jak tým posílit a Mick byl jeden z hráčů, o kterého jsme moc stáli. Jsem moc rád, že vedení klubu udělalo vše pro to, aby tady takový hráč byl. Je to jen ukázka toho, že se i takoví hráči k nám teď nebojí chodit. Všichni věříme tomu, že naváže na výkony, které podával ve Slavii Praha a že nám výrazně pomůže," doufá budějovický trenér David Horejš. 

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud