13. září 2020 • 20:07

Ondrášek míří do Plzně, potvrdil Dallas! Kobra upřednostnila rodinu

Autor: apr, šp
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, o čem v předchozích dnech informoval deník Sport, je nyní oficiální. Zdeněk Ondrášek přestupuje z Dallasu do Plzně. Reprezentační útočník působil v Česku naposledy v roce 2012, kdy hrál za České Budějovice. Oblékal také dres Čáslavi, norského Tromsö a polské Wisly Krakov.



Do Dallasu přišel v lednu 2019, vybudoval si dobrou pozici, dával góly jak na běžícím páse. Celkem za americký celek odehrál 25 soutěžních utkání, v nichž nastřílel devět branek a přidal navrch tři asistence. Nyní se ale rozhodl pro přestup do Plzně. I vzhledem k tomu, že je odhodlaný vybojovat si účast na evropském šampionátu, který by se měl uskutečnit v příštím roce, pokud to koronavirová pandemie umožní.

Dallas svého útočníka nepouštěl s lehkým srdcem. „Kobru jsme tady milovali. Byl velkou součástí našeho tažení do play off v roce 2019. Navždy bude součástí naší rodiny. Přejeme mu to nejlepší v jeho budoucím klubu, ale také v českém národním týmu,“ uvedl pro klubový web prezident FC Dallas Dan Hunt.

Ondrášek pochází ze Strakonic i proto v posledních dnech toužil po přestupu do Plzně, z níž bude mít blíže ke svým nejbližším. „Rodina je pro mě číslo jedna. Jak jde o ni, jde vše stranou. Musel jsem se rychle rozhodnout. Postavil jsem rodinu před fotbal. Rád bych všem tady poděkoval: v klubu, jeho okolí i městě,“ loučil se český útočník s týmem z americké MLS, kde debutoval 23. března 2019 proti Colorado Rapids. První gól pak vstřelil 17. srpna téhož roku proti týmu Montreal Impact.

Kobra, jak je Ondráškovi přezdíváno, bude nyní po dlouhých osmi letech opět působit v Česku. Dosud v tuzemské nejvyšší soutěži odkopal šest sezon, všechny v Českých Budějovicích. Svou bilanci 81 startů, 22 gólů a 4 asistencí bude rozšiřovat ve Viktorii.

Plzeň si na začátku sezony v praxi ověřila, že potřebuje právě na pozici hrotového útočníka posílit. Především ve třetím předkole Ligy mistrů na trávníku v Alkmaaru velmi bolavě pocítila akutní nutnost mít v kádru uloženou jinou ofenzivní typologii. Dosud měla pouze dva vytáhlé a navlas podobné útočníky – Jean-David Beuaguela a Tomáše Chorého.

Pro mužstvo, které chce letos útočit na titul ve FORTUNA:LIZE a proklestit si cestu do Evropské ligy, je to málo. Proto vedení Viktorie vynaložilo velké úsilí, aby trenérskému týmu doručilo požadovanou alternativu. Spekulovalo se o příchodu v Bruggách nevyužitého Michaela Krmenčíka, v posledním týdnu se pozornost Plzně zaměřila na Zdeňka Ondráška.

Vyšlo to. Byť informace, kterou zveřejnil Dallas, jako by plzeňské trochu zaskočila. Dokonce jako by ji v daný moment sami nečekali. Přišla totiž během utkání Viktorie s Mladou Boleslaví (2:1). „Ano, také jsme se tu zprávu v průběhu zápasu dozvěděli, ale nebudeme ji nijak komentovat. V pondělí k tomu vydáme oficiální stanovisko,“ uvedl tiskový mluvčí Plzně Václav Hanzlík.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud