14. září 2020 • 18:40

Juventus, tribuna, nebo rival? Suárezovi hrozí i prosezená sezona

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po situaci kolem odchodu Lionela Messiho, který si nakonec konec v Barceloně rozmyslel, se komplikuje i status jeho parťáka Luise Suáreze. Uruguayský střelec dostal nálepku "nadbytečný" a nabídl své služby Juventusu. Jednání s italským mistrem se ale komplikují a protahují, a v nejhorším případě může Suárezovi hrozit i to, že sezonu 2020/21 prosedí na tribuně Camp Nou.



33letý útočník momentálně sice trénuje v Barceloně, ale ne s A týmem, nový trenér Ronald Koeman mu už dříve oznámil, že pro něj ve svých plánech nemá místo. Suárez měl své služby nabídnout Juventusu, který hledá náhradu za do USA odejduvšího Gonzála Higuaína. Jenže podle španělského deníku Sport se jednání v posledních dnech výrazně zpomalila, jelikož útočník před novou sezonou stále zvažuje všechny své možnosti.

Šéfové Barcelony se momentálně snaží domluvit se Suárezem na předčasném rozvázání kontraktu, který vyprší příští rok v létě. Podle zpráv z Katalánska se uruguayský útočník snaží chovat jako maximální profesionál a stále trénuje v Barceloně, ač individuálně, a bude připravený i naskočit, pokud si Koeman svůj postoj rozmyslí.

Nizozemský trenér ale zůstává neoblomný, Suáreze odsoudil jen k sezení na tribuně pro přípravný zápas s Gimnasticem, ve kterém naskočil do hry Messi a gólově se na výhře 3:1 podíleli Ousmane Dembélé a Phillippe Coutinho. Katalánský Sport informuje, že pokud si Uruguayec neprosadí přestup a bude muset zůstat v Barceloně, je dost reálné, že na tribuně stráví celý ročník.

Kromě Juventusu by jej mohl vysvobodit i jiný celek, a to překvapivě španělský rival Atlético Madrid. Diego Simeone prý v Suárezovi vidí náhradu za Álvara Moratu, pokud španělského útočníka zláká... Juventus. Ano, italský mistr se podle nejnovějších zpráv rozhoduje mezi příchodem Suáreze a návratem Moraty. Ať tedy tohle velké přestupové domino dopadne jakkoli, klíč k jeho spuštění má rozhodně "stará dáma."

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud