6. října 2020 • 14:05

TOP přestupy last minute: Cavani na Old Trafford i hodně aktivní Bayern

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
2
  • Které přestupy posledního dne letního okna by vám neměly uniknout?Které přestupy posledního dne letního okna by vám neměly uniknout?FOTO: koláž iSport.cz

    Do posledních vteřin drnčí telefony a intenzivně se jedná o možném posílení kádru. Tak ve spoustě klubech po celé Evropě vypadá tzv. deadline day, hektický závěr přestupového okna. A byť se v pondělí nečekal transfer žádné absolutní superhvězdy, spousta zajímavých hráčů dres ještě změnila. Které přestupy last minute by vám neměly uniknout?

  • Edinson Cavani – Manchester United

    Třiatřicetiletý forvard z Uruguaye byl po konci smlouvy v PSG dlouho bez angažmá, nakonec se ale domluvil se slavnou značkou z Old Trafford. „Manchester United je jedním z nejlepších klubů světa, je pro mě opravdu čest být tady. Během volna jsem tvrdě pracoval,“ podotkl Cavani po podpisu roční smlouvy.

    Otázkou je, v jaké kondici skutečně bude, poslední soutěžní zápas odehrál v březnu ještě před vypuknutím koronavirové pandemie. Od té doby ani ťuk. United po víkendovém výprasku od Tottenhamu (1:6) posilovali také obranu, z Porta přišel Brazilec Alex Telles. Do AS Řím naopak definitivně přestoupil jiný defenzivní hráč, Chris Smalling, který v Itálii už hostoval během minulé sezony.

    Edinson Cavani posílil Manchester UnitedFoto Reuters

  • Thomas Partey – Arsenal

    Londýnský klub získal vysněnou posilu vážně na poslední chvíli. Po vleklých jednáních aktivoval Parteyho výstupní klauzuli ve výši 45 milionů liber (zhruba 1,35 miliardy korun). Sedmadvacetiletý ghanský středopolař, který se od roku 2015 postupně vypracoval v oporu Atlética Madrid, byl hlavním přestupovým cílem kouče Mikela Artety.

    „Thomase jsme nějakou dobu sledovali, máme opravdu radost, že se nám podařilo přivést tak kvalitního hráče. Je to dynamický záložník se skvělou energií, přinese nám spoustu zkušeností z top klubu, který hraje na nejvyšší úrovni v Lize mistrů i La Lize,“ prohlásil trenér Arsenalu. Opačným směrem na hostování do Španělska putoval Lucas Torreira.

    Thomas Partey (vlevo) míří do ArsenaluFoto Profimedia.cz

  • Douglas Costa – Bayern

    Ačkoliv bavorský velkoklub v minulé sezoně vyhrál vlastně úplně všechno, co se dalo, i tak na poslední chvíli ještě významně posiloval. Během pondělí přivedl hned tři nové hráče. A o žádné neznámé tváře nejde.

    Do Německa se vrací Douglas Costa, brazilský záložník, který za Bayern už hrál v letech 2015 až 2017. Teď přichází na roční hostování z Juventusu. Smlouvu na jeden rok podepsal také Eric Choupo-Moting, kamerunský forvard, jenž byl po konci kontraktu v PSG bez angažmá. A třetí jméno? Bouna Sarr, osmadvacetiletý francouzský obránce z Marseille.

    Douglas Costa se z Juventusu vrací do Bayernu MnichovFoto Profimedia.cz

  • David Pavelka – Sparta

    V českých klubech se tzv. deadline day obvykle neprožívá tolik jako třeba v Anglii, není zvykem, že bychom na možné posily čekali až do půlnoci. Včera ovšem bylo všechno jinak. Spartě se jen pár minut před definitivním uzavřením přestupového okna podařilo domluvit se záložníkem Davidem Pavelkou.

    Reprezentační středopolař, který teď čtyři a půl roku hrál za tureckou Kasimpasu, se vrací do klubu, který dobře zná. Na Letné s dospělým fotbalem před přestupem do Liberce začínal. „Ve Spartě jsem vyrostl a dostal se až do áčka, tam jsem se ale výrazněji neprosadil. Teď chci i sobě dokázat, že na to mám,“ prohlásil Pavelka.

    David Pavelka by se nakonec měl vrátit do SpartyFoto Michal Beránek (Sport)

  • Theo Walcott – Southampton

    Ačkoliv se může zdát, že Walcott už na nejvyšší scéně působí opravdu dlouho, pořád je mu „teprve“ jednatřicet. Po dvou a půl letech v Evertonu teď míří na roční hostování do Southamptonu, do klubu, který ho vychoval, a z nějž jako šestnáctiletý supertalent přestupoval do Arsenalu.

    „Měl jsem několik nabídek i z dalších týmů, ale jakmile se objevil Southampton, nebylo co řešit. Ten ze mě udělal hráče, kterým jsem, pořád ho nosím v srdci,“ prohlásil Walcott, jehož v posledních letech často zastavovala zranění.

    Theo Walcott mění Everton za SouthamptonFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud