25. prosince 2020 • 16:19

Jarošík převezme mistra Slovinska. Učil se od Mourinha, těší se v Celje

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérská kariéra bývalého fotbalisty Jiřího Jarošíka letí strmě vzhůru. Bývalý hráč Sparty, Celtiku Glasgow či Chelsea teprve v létě začal své první angažmá v roli hlavního trenéra, a to ve druholigovém Ústí nad Labem. To teď na třetím místě FNL opouští a vydává se do zahraničí! Jeho novým působištěm bude NK Celje, úřadující slovinský mistr.



Jarošík začal svoji trenérskou roli coby asistent v B týmu Sparty, stejnou funkci měl po boku trenéra Davida Holoubka v Liberci i slovenském Ružomberoku. První štaci coby hlavní trenér načal v létě, kdy převzal rodné Ústí nad Labem. S velmi mladým kádrem vytáhl „Armu“ na třetí místo.

Tam ji teď zanechává svému nástupci a přesouvá se do zahraničí. Jak oznámily oficiální webové stránky jeho nového klubu, Jarošík (se zatím nespecifikovaným trenérským štábem) 5. ledna převezme NK Celje. Tradiční klub je úřadujícím mistrem Slovinska, v aktuálním ročníku je ale až na sedmém místě v desetičlenné tabulce. Od únorového začátku jarní části pod novým českým trenérem si tedy slibuje zlepšení a posun vzhůru.

„Příchod do Slovinska znamená velký postup v mé trenérské kariéře. Vím o NK Celje, že je to národní šampion, který má mnoho skvělých mladých hráčů,“ citují Jarošíka oficiální stránky klubu. „Bývalý trenér odvedl skvělou práci. Já teď přináším novou energii, kterou tým potřebuje. Chci získat co nejvíc bodů a prezentovat se pěkným fotbalem.“

Slovinský mistr si od Jarošíka hodně slibuje. „Během své hráčské kariéry ho trénovali uznávaní experti jako José Mourinho, Valerij Gazzajev a Steve Bruce. Jiří teď tyto bohaté zkušenosti a fotbalové znalosti přenese k nám,“ stojí v prohlášení na webu.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud